Прокуратурата разследва смъртта на родилката

	На 4 декември т. г. Окръжна покуратура-Габрово е образувала досъдебно
Прокуратурата разследва смъртт
На 4 декември т. г. Окръжна покуратура-Габрово е образувала досъдебно производство срещу длъжностни лица от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово, съобщи за „100 вести” окръжният прокурор Милчо Генжов. Точно два месеца след смъртта на 30-годишната родилка Де

    На 4 декември т. г. Окръжна покуратура-Габрово е образувала досъдебно производство срещу длъжностни лица от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово, съобщи за „100 вести” окръжният прокурор Милчо Генжов.
    Точно два месеца след смъртта на 30-годишната родилка Десислава и бебето й, която потресе Габрово и България, по случая започва наказателно дело. То вече е разпределено на следовател и предстои пълното му разнищване.
До момента полицията е направила предварителна проверка дали има данни за престъпление и достатъчно доказателства за виновност на длъжностни лица от габровската болница. Мнението на разследващия полицай от Икономическа полиция-Габрово е категорично: има такива данни и случаят трябва да бъде щателно разследван. На база това мнение и на собствена преценка наблюдаващият прокурор Александър Александров е образувал досъдебното производство. А го е изпратил в следствието, защото случаят представлява правна сложност, предстоят много разпити и експертизи, обясни шефът на габровската прокуратура Милчо Генжов. Първоначалният срок в такива разследвания е два месеца, но той може да бъде продължен. Горна граница няма, така че разследването може да продължи и години, предупредиха юристи.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни