Пианистката Емили Цонева от училище "Неофит Рилски" - с първа награда в Белград

Водеща!
Pianistkata Emili Tsonеva ot uchilishtе
Емили Цонева
Седмокласничката от основно училище "Неофит Рилски" Емили Цонева спечели първа награда на Международен клавирен конкурс в Белград.

Тя е възпитаничка на Музикален клуб „Весела" в Габрово. Конкуренцията е била много голяма, в нейната възрастова група са участвали 23 пианисти.

"Емили е много талантлива пианистка. От малка свири на пиано, в училище е отличничка. Досега е печелила много международни награди. Първо място на XVII Национален музикален конкурс „Милчо Петров“ - Пловдив , III възрастова група; първо място в клавирно дуо ( Емили Цонева и Светослав Цифудин ) на XVII Национален музикален конкурс „Милчо Петров“ - Пловдив, I възрастова група. Първа е и на Международния фестивал на изкуствата „Трикси“, раздел класика - пиано и на XXI Международен музикален конкурс Добрич - „Надежди таланти майстори“. Първо място Емили спечели и на Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, Шумен. Отличена е с почетно отличие за присъдена златна лира на Орфей, III възрастова група, на Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“.

Първа награда има и от Международния конкурс за непрофесионалисти пианисти „VIVAPIANO", казва директорът на училището Мая Колева.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Култура

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня