Ново разследване за убитата в урагана жена

	С определение от 13 май т. г. състав на габровския
Ново разследване за убитата в
С определение от 13 май т. г. състав на габровския Окръжен съд отмени прокурорското постановление за прекратяване на наказателното производство по случая с убитата в урагана 34-годишна габровка. На 14 март 2013 г. жестоката буря, връхлетяла Габрово, пом

По това време там течеше ремонт и талпата беше част от скелето, опасващо високата сграда.  
След разследване, с прокурорско постановление от 13 януари т. г. като обвиняема по случая бе привлечена В. П. - ръководител на екипа за строителен надзор на обекта. С друго постановление - от 3 януари т. г., бе привлечен за обвиняем и техническият ръководител И. М. И за двамата обвинението бе, че „...вследствие падане на подова дъска от монтирано скеле на обекта“, причинили смъртта на Б. Б., поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност, като са нарушили чл. 163,   ал. 1 от Закона за устройство на територията и „Ръководство за монтаж на скеле МАТО 1”. 
Три месеца по-късно, на 10 април т. г., наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното производство. Приел е, че двамата обвиняеми са „допуснали нарушения поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност, но тези нарушения не били в причинно-следствена връзка с настъпилата злополука.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни