Национален проект "Аз съм Българка!" на Радослав Първанов - в Милано

Radoslav-P-rvanov
Радослав Първанов

На 9 и 10 юни авторският проект на младия габровски фотограф Радослав Първанов ще бъде представен на най-мащабното българско фолклорно събитие извън страната.

Тогава в Милано под наслов "Нашенските обичаи" ще се състои четвъртото издание на пътуващия събор "На мегдана на другата България" - поле за изява на групи за български фолклор, създадени от нашите сънародници зад граница.

Национален проект "Аз съм Българка!" получи специална покана за участие в това внушително събитие. Това е първото представяне на проекта, филма и фотоизложбата извън България и отговорността на екипа определено е голяма. Авторът на идеята ще присъства на събора заедно с част от участничките в първата част от проекта, като за публиката в Милано специално е подготвен интерактивен продукт, който ще бъде показан за първи път.

Освен стотиците участници, организаторите очакват многохилядна публика, която да подкрепи мащабната фолклорна изява. Радослав Първанов ще сподели пред нашите съотечественици постигнатото от проекта за изминалата вече една година от официалното му представяне, активната работа по втората част "Аз съм Българка!" Продължението, както и кампанията за набирането на средства за издаването на триезичния фотоалбум "Аз съм Българка!" - Историята.

Голямата новина е, че веднага след събора в Милано Радослав Първанов ще отговори на поканата да представи творбите от фотопроекта си в Седмицата на фотографията в Милано - Milano Photo Week, един от най-престижните форуми на фотографското изкуство в света. По този повод 24-годишният фотограф подготвя специално създадена изложба от цветна фотография, която ще запознае участниците и посетителите на MPW 2018 със знакови исторически места в България и красотата на българската девойка, облечена в богата народна носия.

На 9 и 10 юни в Милано ще се съберат 43 любителски групи за български фолклор от 11 страни, а съборът "На мегдана на другата България" под наслов "Нашенските обичаи". Групите ще представят тематични танци от български народни обичаи като лазаруване, коледуване, сватба и други. За първи път тази година ще се даде сцена и на българската народна песен, като през втория ден ще имат възможност да се изявят и 7 певчески групи. Освен традиционните елемети на този цветен и различен събор - голямото хоро и концерта на 9 юни, организаторите в Милано са включили представяне на фотографската изложба от Националния проект "Аз съм Българка!" на фотографа Радослав Първанов, както и редица семинари с предподаватели от АМТИИ-Пловдив.

Местата, на които ще се проведат инициативите на събора в Милано, са повече от представителни. Първият ден събитията са предвидени да се случат на историческия площад Piazza di Duomo, а през втория ден са ситуирани на Piazza di La Lombardia. Първото място е най-посещаваното в Столицата на модата, а второто е административен и световен бизнес център, както и административна единица на местната власт.

Организаторите на събитието в Милано обещават едно изключително изживяване за всички почитатели на българския фолклор, избрали да посетят четвъртото издание на събора "На мегдана на другата България".

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни