Моши моши, Япония“ – Юлияна Антонова-Мурата представя книгата си за Страната на изгряващото слънце

Koritsa-na-knigata
Корица на книгата

„Моши моши, Япония“ – Юлияна Антонова-Мурата представя книгата си за Страната на изгряващото слънце
29 май 2017 г., 18.00 ч. Зала на жирафите Музей „Дом на хумора и сатирата“

Само за няколко месеца „Моши моши, Япония“ се нареди сред най-търсените книги у нас и предизвика небивал интерес и обсъждания сред почитателите на изящната проза и увлекателните истории.
След успешната премиера през м. декември миналата година в столичния литуратурен клуб „Перото“, книгата бе преиздадена няколко пъти и в книжарниците вече се продава нейният четвърти тираж.
На 29 май т.г. от 18.00 ч. в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата габровци ще имат възможност да се срещнат с автора на нашумялата книга – Юлияна Антонова-Мурата, да получат „Моши моши, Япония“ с неин автограф и да чуят вдъхновяващите й разкази за далечната страна и нейните хора.
Като дългогодишен дипломат в Страната на изгряващото слънце и съпруга на японец, българката опознава отблизо Япония и не крие възхищението си от уредения живот там. В кратките истории, които тя споделя в книгата си, прозират голямата обич и уважение към невероятната страна, където мирно съжителстват вековни традиции и модерни технологии. „Моши моши, Япония“ разкрива ежедневието на японците, тяхното общуване и занимания, отношението им към образованието, работата и забавленията. Япония е описана увлекателно като място, където вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в култ. Самата авторка определя изданието като „книга за чудесата в ежедневието на японците“. Всъщност, преводът на „мошимоши“ е нещо като „ало“ в телефонен разговор, а също така и „извинете, мога ли да ви помогна“. А може би с тези истории Юлияна Антонова наистина иска да помогне тези чудеса да се случат и у нас.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни