ГЕРБ внесе 2 жалби в РИК срещу „България без цензура“

В Районната избирателна комисия в Габрово са постъпили две жалби
ГЕРБ внесе 2 жалби в РИК срещу
В Районната избирателна комисия в Габрово са постъпили две жалби от Политическа партия ГЕРБ, че Коалиция „България без цензура“ разпространява агитационни материали за предстоящия евровот без необходимите по закон атрибути.

Става дума за знаменцата и полиетиленови торбички на ББЦ, които нямат задължителното каре с надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, обясни вчера дежурният в РИК-Габрово Юли Енчев. На въпрос за балоните от същата коалиция, на които липсва подобен надпис, Енчев обясни, че те не са в прекия смисъл агитационни материали. Липсва номер на бюлетина, което прави балона рекламен, но не агитационен материал, обясни членът на РИК. Предстоеше заседание на комисията и вземане на решение по въпроса за знаменцата, което ще стане известно днес.
За полиетиленовите торбички с номера на бюлетината на „България без цензура“ Районна избирателна комисия - Габрово вече се произнесе с решение от петък, 9 май. „Приема за установено, че разпространяваната полиетиленова торбичка с щампован  надпис „България без цензура“, отпечатано лице на мъж, на другата страна надпис „България заслужава повече в бюлетина №..., квадрат с цифрата „28“ и знак за гласуване „чавка“ представлява агитационен материал по смисъла на чл. 183, ал. 1 от Изборния кодекс и същият не съдържа информацията по чл. 183, ал. 2 от Изборния кодекс... Указва на ПП „България без цензура“... да преустанови разпространяването на агитационните материали...“ 
Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия в тридневен срок.
Решение има и по констативния протокол от служители на „Общински инспекторат“, които при обход на Дома на културата забелязали, че на централния вход на сградата е поставен плакат - агитационен материал на „България без цензура“, в нарушение на закона.  Сградата е общинска собственост и липсва в заповедта на кмета на Община Габрово, където изрично са посочени местата за поставяне на агитационни материали.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни