Четири награди за солисти на „Upstream Voices” от „Звездици за Лора”

Антония Пенева, Гала Ботева, Симона Захариева и Сияна Калоянова от
Четири награди за солисти на „
Антония Пенева, Гала Ботева, Симона Захариева и Сияна Калоянова от вокална група „Upstream Voices” - Севлиево, с ръководител Ценка Горалова, се завърнаха с награди от десетия юбилеен конкурс за млади изпълнители на популярни песни „Звездици за Лора“.

Надпреварата обединява хората, свързани с трагично загиналите 12 свищовски деца в река Лим през 2004 година. Организатори на конкурса са Илиян Николов – баща на Лора, едно от загиналите деца, фондация „Ангели от Лим” и Община Свищов.
Вокална формация „Upstream Voices” участва за пета поредна година, по лична покана на Илиян Николов, обясни Ценка Горалова. Залата на най-старото читалище „Еленка и Кирил Аврамови” събрала близо 90 участници, разпределени в 4 възрастови групи, от 5 до 19 години.
В първата възрастова група деветгодишната Антония Пенева от севлиевската група получи втора награда и специални поздравления от журито за прекрасната си визия и емоционално представяне на песните „Камбанен звън” и „Мой стих”, из репертоара на Нели Рангелова. Всяка година председател на журито е Маргарита Хранова. Заедно с нея оценяват и Мими Иванова, Етиен Леви, Андрей Дренников, Мая Райкова, Дарияна Генова. Заедно с тях бе поканен и Ники Манолов за първи път да журира и оценява бъдещите таланти на голямата сцена, разказа Ценка Горалова.
Втора възрастова група събрала най-много изявени деца от най-силните школи в страната, голяма част от тях - звезди на популярното състезание „Големите надежди” по Нова телевизия. Десетгодишната Гала Ботева, въпреки че бе най-малка в групата, спечели трета награда за прекрасното си изпълнение на песните „Високо” на ФСБ и „Wrecking ball” на Майли Сайръс. Симона Захариева – на 12 години, бе оценена с трета награда в същата възрастова група. Сияна Калоянова се завърна с втора награда в трета възрастова група. Тя участва за четвърти път на „Звездици за Лора” и има спечелени 2 втори и 2 трети награди. Илиян Николов връчи и награда за най-добър вокален педагог на Ценка Горалова.
„По традиция всяка година на гала концерта участват изпълнители, спечелили голямата награда „Гран при” от предишни издания на конкурса. Яна Димитрова е носител на наградата от 2013 година. На 17 април, по покана на Доротея Петрова от Българско национално радио, талантливата певица ще участва в Пролетен детски джаз концерт „Филмите на детството” с Биг-Бенда на БНР в залата на Първо студио на националната медия“ - обясни Ценка Горалова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни