Асоциацията на регионалните медии за13-и пореден път раздаде годишните награди за журналистика “Св. Константин Кирил Философ”

asotsiatsiyata-na-regionalnite-me
Асоциацията на регионалните ме

В навечерието на най-светлия български празник 24 май - Ден на българската култура и писменост, Българска асоциация на регионалните медии връчи наградите за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ”. Церемонията, която се прове

В навечерието на най-светлия български празник 24 май - Ден на българската култура и писменост, Българска асоциация на регионалните медии връчи наградите за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ”. Церемонията, която се провежда за 13-а поредна година, се проведе в сърцето на България - старата българска столица Велико Търново

В старопрестолния град се събраха представители на 30 местни вестника, а в самата надпревара на конкурса се включиха с материали 37 журналисти. Компетентно жури с председател Валери Найденов и членове Славка Бозукова и Евгени Петров, оцениха по достойнство професионализма на своите колеги.

Голямата награда за журналистическо майсторство бе връчена на Ваня Симеонова – в. „Струма”, Благоевград, за материала „Американският университет в Благоевград и текучеството на президентите му по „логични причини” наречени „пари”. Председателят на асоциацията Иван Бунков й връчи статуетката „Св.Константин Кирил Философ” на скулптора Емил Пенчев, плакет и парична награда от 500 лв. В категория „Очерк” първа награда грабна Елена Велкова – в. „Седмица”, Горна Оряховица, за материала „Сирия е отворена рана, а болката е за целия свят”. Бургаският журналист от в. „Черноморски фар” - Веселин Люцканов за материала „Човек и добре да се вози, слиза и се прикачва“ спечели първото място в категория „Коментар”. Материалът „Френскио от Дупница излиза на гладна стачка с палатка пред съда в Кюстендил” на Марияна Вучова от в.”Вяра”, бе оценен най-високо в категория „Интервю”. Зоркото око зад обектива на Даниел Йорданов от в. "Янтра ДНЕС" - Велико Търново, му спечели първото отличие в категория „Фотожурналистика” за снимката озаглавена „Отзвук от празника”. Носителите на първа награда в четирите категории получиха специално изработени плакети и финансово поощрение от 300 лв.

На тържеството присъстваха кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директорът на ТД на НАП Ивайло Здравков, народният представител доц. Милен Михов и др.

БАРМ е единствената реално работеща медийна организация в България, която въпреки трудностите, не прекъсва традицията да отличава най-добрите в професията. Отдавна е ясно, че няма понятие като “регионална журналистика”, защото професионализмът е един, независимо дали е в София или в страната, каза в приветствието си председателят на БАРМ Иван Бунков.

Домакините на събитието от Община Велико Търново направиха незабравим подарък на журналистите от БАРМ, които имаха възможност да наблюдават уникалното шоу „Царевград Търнов - звук и светлина” от вип площадката на Регионален исторически музей, където се проведе церемонията по награждаването.

Спонсори на медийното събитие бяха МТел, „Домейн Бойар“ и „Сладкарници Неделя“.

На следващия ден за представителите на регионалните медии беше организиран тур по музейните обекти. Заедно с екскурзовод от Регионалния исторически музей журналистите разгледаха Музея на восъчните фигури, крепостта „Царевец“ и църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново, Констанцилиевата къща и църквата „Рождество Христово“ в Арбанаси. Участниците в обиколката не скриха възхищението си от поддържането на музейните обекти във Велико Търново и високият професионализъм на гида, който им разкри по вълнуващ начин славните моменти от историята на Царевград Търнов.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни