55 години Професионалната гимназия по строителство дава възможност за реализация и предимство за цял живот

инж.Величко Велков директор на училището	От векове нашият край е бил
55 години Професионалната гимн
инж.Величко Велков директор на училището От векове нашият край е бил люлка на строителите, които строят из цяла България, Европа и дори на други континенти. За да не бъде забравена традицията и да не замръкне славата на строителите от Габрово, голям прино

Тази година гимназията навършва 55 години от създаването си. Независимо от сегашната икономическа криза, България и Европа се нуждаят от строителни специалисти. Именно ние можем да представим такива обучени и конкурентоспособни професионалисти на пазара на труда. 
Строителят гради, създава, той не руши и затова за сътворените от него сгради милее, както за своите деца. Той създава за хората красота, комфорт и сигурност. 
Професията на строителя е от онези вечни професии, без които светът не би оцелял. Убеден съм, че пътят е единствено напред и нагоре. Мисля, че развитието на ПГ по строителство в 55-годишната си история напълно доказва това. Вярвам, че изграждаме онова училище, за което учениците винаги ще си спомнят, че тук са получили най-добрите си познания по професията, че тук са придобили необходимите трудови навици, че тук са намерили своите истински приятели и т. н. Ние, учителите от Професионална гимназия по строителство, винаги сме искали да дадем най-доброто от себе си на нашите ученици и надявам се, че успяваме. Бъдещето на едно училище не е само добрата материална база и добре подготвените учители. Без желанието на нашите ученици и без силната подкрепа и съдействие на Камарата на строителите в България не бихме могли да следваме принципа „Само напред и нагоре“.
Амбициите на учителите и учениците от ПГ по строителство са насочени към постоянно повишаване качеството на професионалната подготовка, както и авторитета на училището, въпреки трудностите на днешното време.
Пожелавам на всички много здраве, успехи, воля и упоритост, така необходими за успешната професионална реализация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни