"Елиза Арт" с награди от първото Биенале на малките

Eliza-Kovacheva-TSokova,-Eleonora-Nenova-i-Vyara-Pencheva-s-hudozhnika-Ivan-Velchev-–-Iovo,-muzeen-spetsialist-v-HG-„Iliya-Beshkov“
Елиза Ковачева-Цокова, Елеонора Ненова и Вяра Пенчева с художника Иван Велчев – Йово, музеен специалист в ХГ „Илия Бешков“
Биеналето на малките е проект на екипа на Плевенската художествена галерия

Шестгодишната Елеонора Ненова от школа "Елиза Арт" в Габрово е отличена с второ място от първото Биенале на малките в Плевен. Вяра Пенчева (13 г.), също възпитаничка на Елиза Ковачева Цокова, е с поощрителна награда.
Биеналето на малките е проект на екипа на Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен и представлява Национален конкурс за детско произведение на изкуството, изработено в свободен жанр, стил и тематика, но с предварително зададени максимални размери. Биенале на малките ще съпътства Международно биенале на малките форми.
С художествени произведения на деца, които са наградени и номинирани за участието си в Биенале на малките, е открита изложба в галерията.
Международното биенале тази година се провежда за единадесети път и в него участват творци от Полша, Канада, Аржентина, Португалия, Израел, Италия, Словакия, Великобритания, Япония и най-вече от България. 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни