Юношите" на "Чардафон" с нови две победи

Топ новина! Yunoshitее-na--Chardafonn-s-novi-dvе-pobеdi
Junoshi-chao-trojan.jpg

С две победи стартираха пролетния сезон на първенството по баскетбол юношите на ОБК "Чардафон".

След като през есента те категорично завоюваха първото място в зона "Мизия", в неделя направих нужното да продължат победната серия - вече в обединената зона "Добружда - Мизия", в битката за разпределение на местата от първо до седмо място. В своята зала "Орловец" в неделя момчетата на Антонио Станков с лекота прегазиха "Ънстопабъл" (Добрич) с 80:32 и великотърновския "Етър 49" - 62:34. В надпреварата са още плевенският "Спортак", "Черно море Тича" (Варна), "Дунав Русе 2016" и "Светкавица" (Търговище).

В първия за деня мач "Чардафон" се разправи над "виолетовите", срещу които допусна една загуба в края на миналата година поради контузии на трима титуляри. Сега всички габровски момчета бяха здрави и нещата бързо дойдоха по местата си. След 18:7 в първата и 15:7 във втората част Станков започна да гласува доверие на състезатели с по-малко игрови минути, но и това не промени статуквото на терена - 17:8 и 12:12 в последните две четвъртини за победа с 28 точки разлика. Капитанът Димитър Тодоров записа пореден мач с над 20 точки - 24, на неговото ниво беше и Цветомир Минев - 21. Единствено слабата успеваемост - 6 точки от 14 опита, от линията за наказателен удар внасяше негативни нотки в оценката на Антонио за работата на неговите момчета.

Във втората среща резултатността от фаловете успя да надмине 50 % - 6 от 10, иначе разликата в класите беше още по-очебийна - 21:7, 27:5, 22:10 и 10:10 в отделните части, въпреки че въртенето на играчите в тази среща бе още по-осезателно.

"Много съм доволен от всички - сподели след срещата наставникът на гаровци. - Всички играха, както искам - раздаваха се, изпълняваха точно указанията ми, покриваха хората си в защита, не прибързваха в нападение. Просто играхме и в двата мача като отбор. Отбор със стил."

Въпреки че залага на колектива, Антонио не пропусна да похвали Митко Тодоров, който срещу Добрич отбеляза 28 точки: "Държи се като опитен капитан. Самото му присъствие на терена се усеща и момчетата добиват самочувствие. Другите отбори също го познават, направо се страхуват се от него. Много, много израстна в последните години. Истински лидер е!"

След първия турнир "Чардафон" оглави класирането в обединета зона. Истинската оценка на възможностите му ще бъде дадена в средата на февруари, когато в Търговище тимът ще се изправи срещу считания за фаворит отбор на "Черно море Тича". С амбиции за тройката са и русенци, но сблъсъкът с тях ще е чак в края на март.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни