Теди Буков: „Ръстът и физическите данни на високите ни хора ще бъдат нашето най-голямо предимство”

Топ новина! <p>Теди Буков, който ще е играещ помощник-треньор в „Черноморец 2014
Теди Буков: „Ръстът и физическ

Теди Буков, който ще е играещ помощник-треньор в „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“, от 3 години е пряко свързан с Габрово. Той бе част от състава в дебютния сезон на „Чардафон-Орловец“ в Младежката лига, а през миналата година

- Как виждаш отбора два дни преди началото на новото първенство?
- Моето лично мнение е, че отборът доста бързо се сработва. На този ранен етап е трудно да говорим за дълбоки тактически схеми и т. н. Мисля, че най-вече трябва да наблегнем на желанието в първите срещи и да се борим за всяка топка, за да имаме успех. Нашата цел е да побеждаваме във всеки мач. Подготовката ни беше твърде малко, но смятам, че с повече желание ще компенсираме.
- Има ли го необходимия потенциал в играчите, които успяхте да съберете?
- Смятам, че играчите, които в момента са в нашия отбор, чисто като единици превъзхождат повечето състави. Разбира се, отборите на „Дунав“, на „Лукойл“ (б. а. „Академик“ -София) и Варна имат също добри състезатели, но смятам, че ние не им отстъпваме по никакъв начин и вече зависи изцяло от нашата работа през сезона дали ще успеем като отбор да надделеем над останалите тимове в първенството.
- Ще успеете ли да изградите бързо един силен колектив?
- Предимството, което имаме сега в сравнение с миналата година, е, че живеем всички заедно. Както знаете, през миналия сезон тренирахме в София и пътувахме до Габрово за срещите. Беше доста по-сложно. Сега всички сме заедно тук и имаме възможност да се сближим повече. Това също е едно предимство и трябва да го използваме. Знаете, че за да има колектив на терена, хората трябва да се уважават и извън него, и мисля, че при нас за момента се получава, при това се получава доста бързо.
- Кое ще бъде предимството на „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“?
- Определено играта под коша. Аз смятам, че центърът ни Крум Дойчинов и Неманя Илич чисто физически ще доминират над останалите високи хора в първенството. Ако успеем да извлечем най-доброто от тях, ще помогнем и на другите играчи, които са отвън, да действат по-успешно, защото знаете, че като се събере защитата, може да има повече свободни стрелби. Ръстът и физическите данни на високите ни хора ще бъдат нашето най-голямо предимство.
- Ще успеете ли да тръгнете с победа в неделя?
- Аз силно се надявам и пак казвам, че ще дадем всичко от себе си. Ако го направим - няма да имаме проблем.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни