Теди Буков 11-ти с момчета 16

Tdi-Bukov-11-ti-s-momchta-16
Теди Буков 11-ти с момчета 16

Бившият състезател на „Чардафон-Орловец“ Теди Буков стигна до 11-то място на Европейското първенство по баскетбол за момчета до 16 години, дивизия „В“, което се проведе в Сараево, но в ролята си на помощник-треньор.

Наставник на представителния ни тим е Христо Ценов - син на легендата Иван Ценов, който също има габровска връзка - неговата фирма за спортна екипировка преди години достави новите кошове за спортна зала „Орловец“. В последния си мач от надпреварата тимът на България разгроми Дания с 81:51, като нито за миг не остави съмнения, че е по-добрият отбор на терена. Виктор Маргаритов завърши с 14 точки за успеха, Константин Костадинов добави 13. С 12 точки и 9 борби се отчете Дамян Минков, а Емил Стоилов записа дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби.
Титлата в Сараево грабна Русия след успех над домакина Босна и Херцеговина с 83:77. Третото място и промоция за Дивизия А извоюва добре познатият ни отбор на Македония, който победи Чехия с 84:66.
В подготовката си за Европейското националният отбор на България участва в Международния баскетболен камп 2018 и спечели Купата на Община Габрово, носеща името на Христо Донков. Теди Буков игра за младежкия отбор на града през сезон 2012-2013 година, а през следващия сезон, начело на кадетките, извоюва сребърните медали в „Б“-финала.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни