Проектът "Зограф" тръгна с победа - 86:74

Водеща! Trevnenskiyat-m-zhki-basketbol-v-zkr-sna-v-v-Veliko-T-rnovo-sled-poveche-ot-40-godini
Тревненският мъжки баскетбол възкръсна във Велико Търново след повече от 40 години
През май 2022 година габровският "Чардафон" и тревненският "Зограф" сключиха договор за сътрудничество за развитие на баскетбола в региона. Първият резултат от съвместната работа е възраждането на мъжкия баскетбол в Трявна.

„Зограф“ - проектът на едноименния тревненски клуб и габровския „Чардафон“ за развитието на баскетбола в региона, стартира официално в събота с победа. Успехът с 86:74 срещу местния „Гочита“ във великотърновската зала „Ивайло“ в мач от първенството на ББЛ „Б група център“ бе дебютен и за Стефан Иванов - Джордъна в ролята му на наставник. Вицешампионът на България с юношите на „Чардафон“ от сезон 2013-2014 г. е в стартовия списък на тима за участието му в ББЛ „А“ група, но в „Зограф“ той ще трупа опит на пейката. Негов наставник е треньорът на отбора в Габрово Антонио Станков.

Теодор Върбанов, номер 15, който натрупа опит с "Чардафон", вече може да се състезава и за родния си град


„Зограф“ и „Чардафон“ сключиха договор за сътрудничество през май. Идеята бе активно подкрепена от кмета Силвия Кръстева и от президента на БФБ Георги Глушков - първият българин, а и единствен досега, играл в НБА. Основната цел на проекта е засилване възможностите на регионалния баскетбол при подрастващите, но пътят към целта преминава и чрез възраждането на мъжкия баскетбол в Трявна. На първо време - изцяло със състезатели и треньори на „Чардафон“, но с времето нещата ще се променят в полза на зографите, когато местните момчета овладеят тънкостите на играта. Впрочем баскетболисти, родом от Трявна, фигурираха и в стартовия списък срещу „Гочита“ - Калоян Бонев и Теодор Върбанов - капитан на отбора, който вече има няколко медала в ББЛ-групите с „Чардафон“. В „Ивайло“ той спечели 3 борби, открадна 2 топки и реализира 5 точки за крайния успех.
През последните две години габровският тим бе шампион и сребърен медалист в „ББЛ Б група Център“. Целта е това ниво да поддържа и „Зограф“.
продължава на стр. 8
Срещу "Гочита" "Зограф" бе в състав: Александър Стефанов (коеф. за ефективност 5, борби 2, асистенции 1, точки 8), Искрен Колев (1, 2, 0, 2), Калоян Благоев (2, 1, 0, 2), Красимир Александров (16, 4, 1, 19), Крум Ахилей (1, 0, 0, 5), Николай Николов (2, 0, 1, 0), Валери Пейков (8, 5, 4, 15), Димитър Тодоров (23, 8, 4, 17), Пламен Илиев (10, 10, 1, 4), Цветослав Митев (0, 0, 0, 0), Теодор Върбанов (2, 3, 0, 5), Николай Василев (20, 4, 7, 9).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни