Николай Григоров: „Създателите на левицата са благородни рицари“

Препоръчана! <p>Социалисти от Габровска и Велико Търновска области отбелязаха годишнината от
Николай Григоров: „Създателите на левицата са благородни рицари“

Социалисти от Габровска и Велико Търновска области отбелязаха годишнината от началото на социалистическото движение в България.

Създателите на левицата са благородни рицари, защитавали свободата и равенството – заяви Николай Григоров, председател на Обл.С на БСП в Габрово в своята реч по повод отбелязването на 126 години от първата социалистическа сбирка в България, която се е състояла в лозето на Габровски /днес парк „Габровски“/ във Велико Търново. - В една изключително тежка политическа обстановка тогава, думите днес ще бледнеят пред делата и семената, които те посяха. Ние също сме задължени да сеем семената на социалистическата идея, защото трябва да си зададем въпроса дали това, срещу което те се бориха, не се връща с пълна сила- експлоатацията, разделението и омразата”.
Социалисти от Габровска и Велико Търновска области отбелязаха годишнината от началото на социалистическото движение в България. Цветя пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски поднесоха народният представител Весела Лечева, председателят на Областния съвет на БСП в Габрово Николай Григоров, общинският председател на левицата в Габрово Кристина Сидорова, социалисти от старата столица и Горна Оряховица, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов и неговата заместничка инж. Анастасия Вачева. Пред делото на първите социалисти у нас се поклониха граждани и симпатизанти на БСП.
Обръщението на Весела Лечева започна с поздравителен адрес от председателя на партията Корнелия Нинова. В него лидерът на социалистите подчертава, че денят е паметен, защото всички отдават дължимото към създателите на социалистическото движение в България. Нинова посочва още, че лявата идея е жива повече от век и прави всички социалисти единни във вярата си за изграждането на по-справедлив свят. о сподели, че днес всички си задават въпроса дали са актуални идеите и принципите на първоучителите и лявата идея.
„Днес ние си казваме, че принципи на създателите на левицата са по-актуални от всякога – подчерта в словото си Весела Лечева. - Днес ние сме задължени, защото ни подкрепиха 1 милион избиратели и те очакват от нас да защитим правата на работещите и бедните, да дадем подкрепа на младите хора, на техните семейства и да осигурим по-достоен живот на възрастните хора. Днес трябва да застанем остро срещу огромната социална несправедливост, която доведе 35% от българите да живеят в нищета. Ние трябва да променим това, защото за България днес се говори, че съществува съвременното робство”.
По време на честването се проведе и кампанията на младите социалисти „Остани”, чиято цел е да намали зейналата пропаст между младото и възрастното поколение в България, да призове младежите да останат в Родината. Тази година няколко поколения се прегърнаха пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев, показвайки, че са осъзнали най-важното от социалистическите идеи.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни