/ Строителство)| Страница: | Новини от stovesti.info

Рейдът на Камарата на строителите стигна до Габрово

Камарата на строителите в България проведе среща с местната власт в Габрово и с областния управител Мария Башева- Венкова.

Крайно време е санирането на сградите да се превърне в политика, а не в лотария

Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия излезе с декларация от името на 14 общини:

Община Габрово печели на първа инстанция делото срещу приемане на Плана за управление на Природен парк „Българка“

    На 9 февруари 2023 г. Административен съд - София излезе с Решение, което изцяло отхвърля на първа инстанция решение на Министерски съвет № 894/30.12.2021 г. за приемане Плана за управление на Природен парк „Българка“.

Румен Маджаров: За безплатното саниране ще се кандидатства до края на март 2023 г.

След тази дата ще започне изпълнение на втори етап, кандидатстването ще е от 31 март до 31 декември 2023 година, а одобрените жилищни сгради ще получат 80% безвъзмездна финансова помощ, останалите 20% – за сметка на собствениците

Видео отвори "Бузлуджа" за посетители

Фондация „Проект Бузлуджа“ публикува видео, което представя бъдещото изживяване в Бузлуджа при неговото отваряне за посетители.

Днес се подписват договорите за проектиране и строителство на тунела под Шипка

Гонещата 150 години габровска мечта може и да я бъде

Богомил Петков: „Строителният бранш понася големи загуби от COVID-19“

Пандемията COVID-19 и въведеното извънредно положение, свързано с неа създаде немалко проблеми на фирмите от различните браншове.

Прекъснали заради слаби оценки студенти се справят най-добре с покрива на спортната зала

Кратка история за изграждането на обект „Спортна зала“ - Габрово, разказана от Койчо Недев Екимов – главен технически ръководител на обекта и кръстник на името „Орловец“. Първата част на разговора с легендарния строител можете да прочетете на адрес: https://www.stovesti.info/turski-pushki-nemski-avtomati-revolveri-tsyal-arsenal-otkrili-stroitelite-v-osnovite-na-sportna-zala-orlovets-10831.html

Румен Георгиев: „В момента пазарът на недвижимости е изтрезнял“

В момента пазара на недвижими имоти, според собствениците на агенции за недвижими имоти е динамичен. Макар да се очакват много промени и различни флуктуации в него, той ще продължи да бъде силен. Наблюденията на вестника сочат, че в момента обявите за продажба на недвижимости са нараснали драстично в сравнение със същия период на предходни години. Един бърз преглед показа, че само от община Габрово „на тезгяха“ са поставени имоти на обща стойност 8 547 920 лева и 13 840 745 евро.
Каква е причината за драстичното нарастване на предлаганите за продажба недвижими имоти, търси ли съвременникът мнението на специалистите в тази област, спекулира ли се в интернет-пространството с недвижимите имоти и какви са прогнозите за бъдещето на този пазар, е разговорът със собственика на Агенция за недвижими имоти „Регент“ Румен Георгиев.

По ОПPP са рехабилитирани 14,6 км от път II-44 Севлиево - Драгановци

Тази година са ремонтирани над 27 км от най-кратката връзка между София и Габрово

Богомил Петков : "Промените в ЗУТ ще намалят сивия сектор в строителството"

Интервю с Богомил Петков – председател на областното представителство на Камарата на строителите в България

Нанков не дели тунела под Шипка от пътя Русе-Велико Търново

Министър Николай Нанков разглежда строителството на автомагистралата Русе -Велико Търново заедно с изграждането на тунела под връх Шипка. Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на подопечното му министерство на регионалното развитие и благоустройството му с дата 14 август т. г.

Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Габрово през третото тримесечие на 2014 година

  • Автор: , 11.12.2014

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО – ГАБРОВО По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Габрово през третото тримесечие на 2014 г. е 15.

Интерактивният музей очаква подкрепа за „Сграда на годината”

  • Автор: , 02.12.2014

Интерактивният музей на индустрията има реалната възможност да спечели наградата на публиката в националния конкурс „Сграда на годината 2014“. Той е номиниран в категорията „Сгради - паметници на културата“.

Тревненският кмет подписа договор за изработване на проект за общ устройствен план

Вчера тревненският кмет инж. Драгомир Николов подписа договор за изработване на проект за Общ устройствен план на община Трявна.

Започва реализирането на проект за модернизиране интериора в ЦДГ “Детелина” - Дряново

30 893 лева, спечелени по проект на Национална програма “Модернизиране на материалната база в училище”, модул “Подобряване на училищната среда”, ще бъдат вложени в модернизиране интериора на Детска градина “Детелина”

Хранова, Григоров и Костадинов символично получиха златен медал и купа за сградата на НТС

Сегашният областен управител Лиляна Хранова, заедно с предшествениците си Николай Григоров и Мариян Костадинов, получиха златен медал и и купа за първата в страната обществена сграда с вертикални фотоволтаици, съобщи от пресцентъра на Областната админи

Пътят за Узана вече е готов

  • Автор: , 18.09.2014

Завърши рехабилитацията на пътя Габрово - Узана, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъци от третокласния път, които в града съвпадат с бул. „Трети март” и бул. „Никола Вапцаров”, са рехаби


Следвай ни