Рейдът на Камарата на строителите стигна до Габрово

Камарата на строителите в България проведе среща с местната власт в Габрово и с областния управител Мария Башева- Венкова.

Повече...

Крайно време е санирането на сградите да се превърне в политика, а не в лотария

Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия излезе с декларация от името на 14 общини:

Повече...

Община Габрово печели на първа инстанция делото срещу приемане на Плана за управление на Природен парк „Българка“

    На 9 февруари 2023 г. Административен съд - София излезе с Решение, което изцяло отхвърля на първа инстанция решение на Министерски съвет № 894/30.12.2021 г. за приемане Плана за управление на Природен парк „Българка“.

Повече...

Румен Маджаров: За безплатното саниране ще се кандидатства до края на март 2023 г.

След тази дата ще започне изпълнение на втори етап, кандидатстването ще е от 31 март до 31 декември 2023 година, а одобрените жилищни сгради ще получат 80% безвъзмездна финансова помощ, останалите 20% – за сметка на собствениците

Повече...

Видео отвори "Бузлуджа" за посетители

Фондация „Проект Бузлуджа“ публикува видео, което представя бъдещото изживяване в Бузлуджа при неговото отваряне за посетители.

Повече...

Богомил Петков: „Строителният бранш понася големи загуби от COVID-19“

Пандемията COVID-19 и въведеното извънредно положение, свързано с неа създаде немалко проблеми на фирмите от различните браншове.

Повече...

Прекъснали заради слаби оценки студенти се справят най-добре с покрива на спортната зала

Кратка история за изграждането на обект „Спортна зала“ - Габрово, разказана от Койчо Недев Екимов – главен технически ръководител на обекта и кръстник на името „Орловец“. Първата част на разговора с легендарния строител можете да прочетете на адрес: https://www.stovesti.info/turski-pushki-nemski-avtomati-revolveri-tsyal-arsenal-otkrili-stroitelite-v-osnovite-na-sportna-zala-orlovets-10831.html

Повече...

Румен Георгиев: „В момента пазарът на недвижимости е изтрезнял“

В момента пазара на недвижими имоти, според собствениците на агенции за недвижими имоти е динамичен. Макар да се очакват много промени и различни флуктуации в него, той ще продължи да бъде силен. Наблюденията на вестника сочат, че в момента обявите за продажба на недвижимости са нараснали драстично в сравнение със същия период на предходни години. Един бърз преглед показа, че само от община Габрово „на тезгяха“ са поставени имоти на обща стойност 8 547 920 лева и 13 840 745 евро.
Каква е причината за драстичното нарастване на предлаганите за продажба недвижими имоти, търси ли съвременникът мнението на специалистите в тази област, спекулира ли се в интернет-пространството с недвижимите имоти и какви са прогнозите за бъдещето на този пазар, е разговорът със собственика на Агенция за недвижими имоти „Регент“ Румен Георгиев.

Повече...

По ОПPP са рехабилитирани 14,6 км от път II-44 Севлиево - Драгановци

Тази година са ремонтирани над 27 км от най-кратката връзка между София и Габрово

Повече...

Богомил Петков : "Промените в ЗУТ ще намалят сивия сектор в строителството"

Интервю с Богомил Петков – председател на областното представителство на Камарата на строителите в България

Повече...

Нанков не дели тунела под Шипка от пътя Русе-Велико Търново

Министър Николай Нанков разглежда строителството на автомагистралата Русе -Велико Търново заедно с изграждането на тунела под връх Шипка. Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на подопечното му министерство на регионалното развитие и благоустройството му с дата 14 август т. г.

Повече...

Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Габрово през третото тримесечие на 2014 година

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО – ГАБРОВО По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Габрово през третото тримесечие на 2014 г. е 15.

Повече...

Интерактивният музей очаква подкрепа за „Сграда на годината”

Интерактивният музей на индустрията има реалната възможност да спечели наградата на публиката в националния конкурс „Сграда на годината 2014“. Той е номиниран в категорията „Сгради - паметници на културата“.

Повече...

Тревненският кмет подписа договор за изработване на проект за общ устройствен план

Вчера тревненският кмет инж. Драгомир Николов подписа договор за изработване на проект за Общ устройствен план на община Трявна.

Повече...

Започва реализирането на проект за модернизиране интериора в ЦДГ “Детелина” - Дряново

30 893 лева, спечелени по проект на Национална програма “Модернизиране на материалната база в училище”, модул “Подобряване на училищната среда”, ще бъдат вложени в модернизиране интериора на Детска градина “Детелина”

Повече...

Хранова, Григоров и Костадинов символично получиха златен медал и купа за сградата на НТС

Сегашният областен управител Лиляна Хранова, заедно с предшествениците си Николай Григоров и Мариян Костадинов, получиха златен медал и и купа за първата в страната обществена сграда с вертикални фотоволтаици, съобщи от пресцентъра на Областната админи

Повече...

Пътят за Узана вече е готов

Завърши рехабилитацията на пътя Габрово - Узана, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъци от третокласния път, които в града съвпадат с бул. „Трети март” и бул. „Никола Вапцаров”, са рехаби

Повече...