Кадетките на „Чардафон-Орловец“ с две победи, Крушев – недоволен

Топ новина! Kadetkite-na-„CHardafon-Orlovets“-s-dve-pobedi,-Krushev-–-nedovolen
Кадетките на „Чардафон-Орловец“ с две победи, Крушев – недоволен

Срещу основния си съперник за първото място в групата в неделя в Преслав габровки натрупаха солиден аванс след 14:9 в първата и 18:5 във втората част. Следващите две бяха загубени с 11:17 и 13:18 поради причините, посочени от Крушев.

Две победи в последните си две срещи от шампионата на Североизточната конференция по баскетбол постигнаха кадетките на „Чардафон-Орловец“, но си изявите си не задоволиха треньора си Виктор Крушев. „Предпочитам красива загуба, не и грозна победа – сподели наставникът. - Доволен съм единствено от Екатерина Христова. В първото полувреме срещу „Вихър“ момичетата показаха това, което могат, играта, която искам да видя – с комбинации, бързи подавания, точни завършвания. Поведохме с 20 точки, а накрая бяхме напред само с 3 и трябваше да треперим. Защото тръгнаха да се надиграват индивидуално, всяка искаше да покаже себе си, а не играеше за отбора. Бихме, защото физически имаме преимущество, а не защото играхме по-добре.“
Срещу основния си съперник за първото място в групата в неделя в Преслав габровки натрупаха солиден аванс след 14:9 в първата и 18:5 във втората част. Следващите две бяха загубени с 11:17 и 13:18 поради причините, посочени от Крушев. Реализатор номер едно за габровки в този мач бе Йоана Янчева, близначката й Лора завърши с 8, Гергана Минчева – с 11.
Габровските кадетки не създадоха поводи за радост на своя треньор и в срещата си срещу „Светкавица“ (Търговище), който се яви без двете си най-силни състезателки. Кадетките на „Чардафон-Орловец“ през този сезон имат една единствена загуба – именно срещу „Светкавица“ след скандално съдийство в Търговище. Тогава, за да докарат мача до продължения и победа с 56:54 за домакините, т. нар. арбитри изгониха цялата основна петица н „Чардафон-Орловец“ в последната част. Наистина, те стигнаха до лесен успех с 62:36, но пак залагайки на индивидуалната игра. Статистически по този показател най-добра в тази среща бе Гергана Минчева – 14 точки, Магдалена Дамянова – 12, Йоана и Микаела Николова – по 9. Крушев обаче пак отличи единствено Екатерина Христова, завършила срещата с 3 точки. „Раздаде се напълно в защита – оцени наставникът. - Като седна в колата и веднага заспа – толкова бе изтощена.“
Кадетките на „Чардафон-Орловец“, повечето от момичетата са на възраст до 14 години, завършиха есенния сезон на първо място в група „Б“ на обединената зона „Добруджа“ с 4 победи от 4 мача, но въпреки това бяха изпратени да играят в група от 4-то до 7-мо място на Североизточната конференция. С двете си победи в Преслав те категорично спечелиха първото място в нея, но ще чакат решението на БФ „Баскетбол“ дали ще имат право да играят в следващата фаза на шампионата. Предполъга се, че отговорът ще е положителен.
В Преслав "Чардофон-Орловец" игра в състав: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина Христова, Магдалина Дамянова, Йоана Янчева, Невена Младенова, Мария Богданова, Марина Стоянова, Моника Цонева, Ренета Тодорова, Микаела Николова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни