Глушков прие от името на Везенков наградата за "Впечатляващо представяне"

Glushkov-s-nagradata,-pris-dena-na-Vezenkov
Глушков с наградата, присъдена на Везенков
Тревненецът е първият българин, играл в НБА

Годишните награди "Спортен Икар" бяха раздадени на официална церемония. Събитието се състоя  на 14 декември 2023 г. в столичен хотел и събра някои от най-добрите спортисти у нас за 2023 г.

Както бе обявено, носител на приза за „Впечатляващо представяне“ е Александър Везенков, заедно със състезателката по фехтовка Йоана Илиева. Заради ангажиментите си с клубния си тим "Сакраменто" обаче крилото нямаше как да присъства. От негово име наградата му получи президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Тревненецът е първият български баскетболист, пробил в НБА - игра във "Финикс".

Везенков заслужи признанието след много силната година, която изпраща. Той спечели редица отличия и трофеи с клубния си тим "Олимпиакос", като стана и MVP на сезона в Евролигата, а след това стана и вторият българин в Националната баскетболна асоциация, давайки сериозна заявка и за Спортист на годината.

На церемонията бяха отличени и някои от легендите в спорта у нас, като медал за олимпийска заслуга получи бронзовата медалистка от Игрите в Монреал през 1976 г. Гиргина Скерлатова.

Наградите „Спортен Икар“ са организирани от Фондация „Български спорт“ и се връчват съвместно с Българския олимпийски комитет.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни