"Чардафон" отново в "А" група

Топ новина! Prez-minaliya-sezon--CHardafon--uchastva-s-dva-otbora-v-amat-orskiya-BLL-shampionat
През миналия сезон "Чардафон" участва с два отбора в аматьорския БЛЛ-шампионат

След 5-годишно прекъсване "Чардафон" отново ще играе в "А" група.

Завръщането на габровския, а и на други повече от двайсет клуба, във второто ниво на отечествения баскетбол стана възможно, след като през лятото организацията на шампионата бе поета от Българската баскетболна лига, финансовите условия бяха променени драстично. 32 тима ще спорят за титлата в по-високото на разделената на две нива група. Сред тях e и "Чардафон", който през есента ще води битка за първите места в зона "Център". Воденият от младия Антонио Станков тим е съставен почти изцяло от юноши, само трима, вече студенти, са навършили 19 години. Самият наставник е част от единия габровски отбор, който ще се подвизава в "Б" група. Вторият е аранжиран пак от негови възпитаници - повечето кадети - до 16 години.
Обиграването на млади баскетболисти в по-горни възрастови групи е част от идеологията на "Чардафон", реализирана от 2013-та насам. Върхът беше през 2014-та, когато тийнеджърите, тренирани от Владимир Искров, станаха вицешампиони при юношите, взеха бронзови медали при младежите и стигнаха до 6-тото място в "А" група. Тогава ядката на отбора беше съставена от играчи на разпадналия се "Овъргаз", а край тях се обиграваха габровски момчета, най-много минути от тях записа Стефан Иванов - Джордана, който бе част и от мъжкия, и от младежкия тим. При юношите до сребърните медали заедно с него стигнаха и възпитаниците на местната школа Стефан Бакалов, Илиян Абулибде, Цветослав Митев, който тази година е част от мъжкия "Б"-тим.
При поредното завръщане в "А" група в "Чардафон" няма нито един привлечен външен състезател. До един всичките баскетболисти са учили А-Б-то на играта от Виктор Крушев, Анита Крушева, Антонио Станков, Галя Илиева. При липса на генерален спонсор, целите на клуба са аналогични с тези от сезон 2013-2014-та. "Искаме да обиграваме момчетата от школата - споделя Антонио Станков. - Най-младият отбор сме. Само Росен Йорданов е на 20 години, четирима - Митко Алексиев, Димитър Андреев, Иван Монев, Цветомир Минев са на 19. Останалите са по на 16. Въпреки това сме амбицирани да прескочим регионалното ниво - зона "Център". Още в първия кръг срещаме фаворита - плевенския "Бавни и яростни", който привлече и нови баскетболисти, голяма част от тях са играли и в НБЛ, но нищо не се знае - миналия сезон постигнахме победа срещу тях. В "Б" група пускаме по-малките момчета. При юношите ще играем с два отбора. Така че целта е ясна - много мачове със силни отбори и класиране за финалите при юношите."
Антонио подчерта, че разчита на подкрепата на публиката и се надява на трибуните да не са само родителите. Мачовете от първия кръг на зона "Център" са в неделя, в зала "Орловец". От 16 часа играят троянският "Чавдар" и "Локомотив" (Горна Оряховица). "Чардафон"-"Бавни и яростни" (Плевен) е от 18.00.
Входът е свободен.
"Чардафон" ще е в състав: Валери Пейков, Красимир Александров, Боримир Алексиев, Христо Саркизов, Росен Йорданов, Мартин Миланов, Димитър Андреев, Цветомир Минев, Крум Ахилей, Иван Монев, Андреан Деков, Димитър Тодоров.
Подготовката и участието в шампионата на този тим се осъществява със специалната подкрепа на Техническия университет и лично на ректора проф. Илия Железаров. БФ "Баскетбол" покани всички висши училища в страната да се включат със свои отбори в "А" група. Решението на габровския ТУ, че ще участва с общ тим с "Чардафон". В "А" група още ще играят тимове на Икономическия и Медицинския университети от Варна, вторият е съставен изцяло от играчи на "Стар Баскет".
Любителите на баскетболната игра обаче могат да си отделят цялата неделя - в 11.00 започват мачовете от шампионата на "Б" група. С играещия треньор Антонио Станков начело - многократен MPV-играч на миналия сезон, "Чардафон" среща горнооряховския "Локомотив" от 14.00 часа.
Съставът: Мартин Соколов, Димитър Радев, Кристиян Костов, Цветослав Митев, Стефан Бакалов, Николай Николов, Дисислав Дончев, Андреан Деков, Антонио Станков, Петър Митков, Станислав Петров, Тихомир Митев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни