“Чардафон-Орловец“ с втора купа „Стефан Тодоров“

Топ новина! 	„Стефан можеше да е жив, а не да се участваме
“Чардафон-Орловец“ с втора купа „Стефан Тодоров“
„Стефан можеше да е жив, а не да се участваме в турнир в негова памет – споделя изпълнителният директор на „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов. - Той е от случаите, с които местната медицина няма повод да се гордее. Беше току-що научил за болестта си, спо

За втора поредна година габровският „Чардафон-Орловец“ спечели Купа „Стефан Тодоров“. Турнирът в памет на може би най-голямата баскетболна легенда в Севлиево, за четвърти пореден път се организира в събота от местния БК „Раковски“. В зала „Дан Колов“ сили премериха три местни тима и воденият от играещия треньор Антонио Станков „Чардафон-Орловец“. За Антонио това пък е трето поредно отличие, първото той спечели със свои състуденти от Великотърновския университет. По регламент в севлиевската надпревара, която по принцип е за ветерани, участват сборни отбори – на терена трябва да са четирима мъже и една жена, в тима могат да бъдат включени и двама ученика, които да черпят от опита на батковците и каките. Повече ефирност на терена ЧАО придаваше чрез Петя Трифонова и Христина Петкова – златен медалист от Ученическите игри през 2011 г. С отбора на НАГ, съставен тогава 100 процента от състезателки на току-що възродения габровски баскетболен клуб. Христина има и няколко запомнящи се изяви на в турнира „Христо Донков“ - със специалното разрешение на легендата Ивайло Равуцов, тя игра срещу юношите на „Левски“, които тогава отстъпиха на мъжкия тим на „Чардафон-Орловец“ - бъдещ вицешампион при юношите и бронзов медалист при младежите от сезон 2013/2014 г.

„Стефан можеше да е жив, а не да се участваме в турнир в негова памет – споделя изпълнителният директор на „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов. - Той е от случаите, с които местната медицина няма повод да се гордее. Беше току-що научил за болестта си, сподели ми, че се притеснява от операцията. Това беше в неделя – за да се поуспокои и разсее го бяха назначили за главен съдия на турнир в Габрово, във вторник вече го нямаше. Беше атрактивен и като играч, и като съдия. Стефан Кеца – така си го знаехме. Когато възстановихме баскетбола в Габрово, с Пламен Минев първо отидохме при него за съвет, да почерпим малко опит наготово. Браво на „Раковски“, че не го забравят! Канят ли ни, винаги ще участваме!“

До Купа „Стефан Тодоров“ тази година „Чардафон-Орловец“ стигна след победа срещу „Аутсайдери“ с 59:41, въпреки че в тази среща не участва Антонио Станков, и срещу „Феърплей“ с 52:42 на финала. До мача за купата неговият съперник, в чийто състав лидери бяха двама състезатели на великотърновския „Баш мечките“ - шампион от редовния сезон на BGO-Българско баскетболно общество – Център, след като победи „Раковски“ с 63:49. Организаторът на турнира стигна до третото място, побеждавайки в малкия финал „Аутсайдерите“ с 57:47.

Организаторите се бяха постарали никой да не си отиде обиден – награди имаше кажи-речи за всички – грамоти, любимец на публиката, любимец на турнира и какво ли още не. Три от най-престижните четири бяха обрани от състезатели на „Феърплей“ - Най-полезен играч – Георги Кузев, Най-добър стрелец от зоната за 3 точки - Йоан Начев, най-добър забивач – Пламен Стефанов. Най-добър реализатор стана центърът на „Чардафон-Орловец“ Дисислав Дончев.

„Чардафон-Орловец“ бе в състав: Антонио Станков, Дисислав Дончев, Тихомир Щерев, Константин Търновски, Иван Александров, Александър Симеонов, учениците Димитър Тодоров и Цветомир Минев и дамите Петя Трифонова и Христина Петкова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни