“Чардафон-Орловец” (мъже) победи “Дунав 2007” - Русе

Топ новина! “CHardafon-Orlovets”-(m-zhe)-pobe
“Чардафон-Орловец” (мъже) побе

Мъжкият отбор на „Чардафон-Орловец“ започна с победа втория дял на шампионата в „А“ БГ. Момчетата на треньора Владимир Искров надиграха като гости състава на „Дунав 2007“ с 51:70. Това беше четвърта победа за габровс

Баскетболистите на габровския тим започнаха срещата леко разконцентрирано, направиха няколко неуспешни стрелби за 2 и 3 точки и това позволи на домакините да дръпнат в резултата със 7:0. Владо Искров реагира с прекъсване и след него нещата започнаха да си идват на мястото, но първата четвърт завърши при 2 точки аванс за „Дунав“ - 12:10.  Веднага след подновяването на играта „Чардафон“ изравни с кош на Никола Ангелов, след което пое инициативата и със серия от 3:16 направи разлика от 8 точки на почивката - 23:31. В началото на третата четвърт русенци се опитаха да си върнат контрола върху играта и намалиха до 28:33, но „Чардафон“ удържа атаката, след което методично започна да увеличава преднината си и в края на мача тя достигна почти 20 точки - 51:70.  
Габровският отбор имаше по-добър процент в стрелбата за 2 точки, с 22 сполучливи изстрела от 43 опита, срещу 15 от 38 на домакините, но отстъпваше при тройките с 2 от 17, срещу 5 от 23 на русенци. Баскетболистите ни овладяха с 6 борби повече от съперника, а при асистенциите съотношението беше 17 към 8 в полза на „Чао“. Най-резултатен беше Никола Ангелов с 20 точки, 9 борби и 2 асистенции. С 15 точки се отчете капитанът Герасим Николов, а с 8 завърши Калоян Панчев. 
В следващия кръг „Чардафон-Орловец“ ще приеме третия във временното подреждане - „Чавдар“ (Троян). Мачът е в неделя (19 януари) от 17 часа в спортна зала „Орловец“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни