„Чардафон” и „Локомотив” (Г. Оряховица) играха заедно за баскетбола и приятелството

Топ новина! Momchetata-ot--CHardafon--i--Lokomotiv--pokazaha,-che-s-pernichestvoto-gi-spriyatelyava
Момчетата от "Чардафон" и "Локомотив" показаха, че съперничеството ги сприятелява

БК „Локомотив“ и БК „Чардафон“ показаха, че отборите у нас могат да работят заедно и да обменят опит. Двата български клуба участваха в събитие под надслов „В името на играта да бъдем приятели“, което се проведе в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица.

„Искаме да покажем реалността, че баскетболът създава приятелства без ограничение от град, район и клуб”, обясняват идеята си организаторите.
В инициативата се включиха шест отбора, съставени от по петима играчи. Малчуганите играха в смесени тимове, като си размениха екипите, на които присъстваше надписът „В името на играта да бъдем приятели”. Имаше подаръци и топки с автографи. Публиката се забавляваше с музика и танци, които допълниха празника. Треньорите Цвятко Тръвнев и Антонио Станков се раздадоха и в организацията, и на терена, подкрепени от известните баскет маниаци Фурууа Брендакс (съдия) и Данаил Киров.
„Момчетата демонстрираха отлични умения, напрежението от съревнованието го нямаше, а беше заместено от удоволствието от играта. Ще попита някой: не се ли губи смисълът на състезателния характер? Бихме отговорили така: попитайте някой от родителите или състезателите как се чувстваха?! И за нас беше истинско удоволствие да споделим този ден и тази емоция. Благодарности на Евелина Карамузова-Андреева за снимките и за изработката на тениските, както и на балет ЕТНА”, добавиха от двата клуба.


И в името на играта утвърдихме нашето приятелство! 
Антонио Станков, треньор на "Чардафон": „Няма как да се предаде емоцията от днешния ден, трябваше да сте там и да видите играта на момчетата, които до този момент са излизали на терена като противници, а днес в един отбор, с една мисия. Беше уникално! Играха така, все едно всеки ден тренират заедно, забавляваха се, доставиха удоволствие и на родители, и на публика. Момчетата демонстрираха отлични умения, напрежението от съревнованието го нямаше, а беше заместено от удоволствието от играта. И ние, треньорите - Цвятко Тръвнев и Антонио Станков, се раздадохме и в организацията, и на терена, подкрепени от известните баскет маниаци Фурууа Брендакс (съдия) и Данаил Киров. Ще попита някой: не се ли губи смисълът на състезателния характер? Бихме отговорили така: попитайте днес някой от родителите или състезателите как се чувстваха... различно и много приятно! И за нас беше истинско удоволствие да споделим днешния ден и емоция! Благодарим и на Evelina Karamuzova-Andreeva Евелина Карамузова-Андреева за снимките и за изработката на  тениските, и на балет ЕТНА!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни