Баскетболният „Чардафон“ и БК „Локомотив“ (Г.Оряховица) се обединиха в обща кауза

Топ новина!
Baskеtbolniyat „Chardafon“ i BK „Lokomotiv“ (G.Oryahovitsa) sе obеdiniha v obshta kauza
Баскетболните клубове от Габрово и Горна Оряховица подеха инициатива под надслов „В името на играта да бъдем приятели“.
Основната идея е младите спортисти и техните треньори да дадат пример, че надпреварата на терена трябва да е в духа на феърплея, да възпитава взаимно уважение, коректност и честност. Този апел е отправен и към публиката.

Идеята се заражда спонтанно между двата клуба, като е следствие на трудностите, които треньорите срещат в ежедневната си работа, състезателния процес и с оглед на понякога крайните конфликти между спортните отбори и техните фенове.

С действията си "Локомотив" и "Чардафон" искат да дадат пример на останалите клубове: „Убедени сме, че трябва да работим заедно, да си помагаме в името на любимия ни спорт и неговото популяризираме сред подрастващите“.

Първата проява, с която ще се даде старт на начинанието, е среща между отбори на двата клуба. Тя ще се проведе на 17 март в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Интересното е, че двата отбора ще играят с разменени екипи.

„Искаме реално да покажем, че баскетболът създава приятелства без ограничени от град, район и клуб“, гласи посланието на двата клуба.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Баскетбол

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня