12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ - десети в България

Топ новина! 12-godishnite-momicheta-na-„CHardafon-Orlovets“---deseti-v-B-lgariya
12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ - десети в България

Заради многото отбори в тази възраст, през тази година до финалите бяха допуснати 16 тима. Воденият от Анита Крушева „Чардафон-Орловец“ след режисирания жребий на БФ „Баскетбол“ попадна в наглед безнадежната „Б“ група – заедно с „Нефтохимик“ (Бургас), „Ш

12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ изпълниха програма минимум и се класираха на десето място в България, след финалните срещи от шампионата, играли се в Самоков.
Заради многото отбори в тази възраст, през тази година до финалите бяха допуснати 16 тима. Воденият от Анита Крушева „Чардафон-Орловец“ след режисирания жребий на БФ „Баскетбол“ попадна в наглед безнадежната „Б“ група – заедно с „Нефтохимик“ (Бургас), „Шампион 2006“ (София) и „Черно море Одесос“ (Варна). Наставничката на тима обаче бе готова да се обзаложи, че няма да се върне от Самоков с празни ръце. С оглед на успехите й в редовния сезон, залагания срещу това твърдение нямаше. Анита и нейните възпитанички очаквано не успяха да се противопоставят на „Нефтохимик“ и „Шампион 2006“, но с лекота надделяха над над клуб, многократен шампион във всички възрастови групи - „Черно море Одесос“, с 48:21. След това постигнаха престижна победа и над благоевградския „Пирин Темков“ с 50:42, но в спора за деветото място отстъпиха на „Асеновец 2005“.
Шампион на страната, за втора поредна година, стана „Рилски спортист“ - 57-40 на финала срещу „Нефтохимик 2010“. Трети е „Левски“, който победи Славия с 44-34. Пети стана НСА след победа с 50-36 над „Дунав“, а седми – „Монтана 2003“, който се наложи над „Шампион 2006“ с 39-29.
След „Чардафон-Орловец“ в класирането са „Локомотив“ (София), „Пирин Темков“, „Академик Бултекс 99“ (Пловдив), “Черно море Одесос“ и „Вихър 2002“ (Вълчи дол).
През миналата година „Чардафон-Орловец“ стигна до шестото място на финалите, от 12 отбора, но тогава като обединен тим на Габрово и Севлиево, воден от Пламен Калчев. През този сезон севлиевци участват в шампионата от името на местния „Раковски“, а мнението на специалистите е, че ако съдружието се бе запазило, тимът на областта би имал шансове за четворката...

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни