Цветомир Михов: “Първият реализиран проект по оперативна програма “Региони в растеж” ще бъде ремонтът на пътя Габрово - Севлиево”

TSvetomir-Mihov--“P-rviyat-reali
Цветомир Михов: “Първият реали

Първият реализиран проект по новата ОП „Региони в растеж“ ще бъде рехабилитацията на пътя Габрово – Севлиево, съобщи за „100 вести“ народният представител от ПП ГЕРБ Цветомир Михов.

Той допълни, че това е един от инфраструктурните проекти, включени в областната програма на ГЕРБ – Габрово, които трябва да се реализират.
Проектът за основния ремонт на пътя Габрово- Севлиево е един от първите пет в страната с техническа готовност за кандидатстване за финансиране по ОП „Региони в растеж“.
„Той ще е и първият завършен проект, който е финансиран по тази програма - даде дума Михов. - Другият ще е ремонтът на пътя Трявна – Дряново. Този път отдавна не е бил ремонтиран и е в много лошо състояние“ - мотивира включването на обекта за финансиране по ОП „Региони в растеж“ Цветомир Михов.
Той съобщи, че областното ръководство на ГЕРБ си е поставило много амбициозна програма за изпълнение през тази година, която включва ремонта на тези два пътя по ОП „Региони в растеж“ и завършването на още два, които ще бъдат финансирани от агенция „Пътна инфраструктура“.
Сред приоритетните обекти на ГЕРБ през тази година е и завършването на рехабилитацията на ул. „Никола Войновски“.
Ремонтът на тази улица беше обещан от държавата на Габрово като компенсация за ТИР-овия терор, след като трасето беше пренасочено през прохода Шипка.
По-късно това обещание беше документирано със споразумение между Общината и АПИ. В изпълнение на него през миналата година беше направен ремонт на бул. „Трети март“.
Ремонтът на ул. „Никола Войновски“ беше оставен да се изпълнява, след като се реализира т. нар. малък воден проект на Габрово, който включва подмяна на ВиК мрежата в кварталите Борово, Велчевци, Гачевци – те не бяха включени в Интегрирания проект за водния цикъл на Габрово. С този проект Община Габрово кандидатства за финансиране по програма „Растеж на регионите“.

 

за която бяха отпуснати от правителството „Орешарски“ 500 млн. лв. Но проектът не беше одобрен.
Сега, според Цветомир Михов, подмяната на водопроводната мрежа пак ще се извърши, но това ще бъде ангажимент на местното ВиК – дружество, след което ще започне довършването на ремонта на ул.Никола Войновски“.
„Тази година ще бъде завършен ремонта на пътя Севлиево- Крамолин. За това, че пътят е в лошо състояние беше внесена подписка от жителите на съседните села. Имаме уверението на инж.Лазар Лазаров /председател на УС на Агенция пътна инфрестрактура -б.а./, че веднага като се затопли времето ще започне строителството на този път. Аз съм го виждал с очите си, че е в безобразно състояние“ - определи инфраструктурните проекти в Габровска област, които до края на годината трябва да бъдат завършени народният представител от ПП ГЕРБ Цветомир Михов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни