Томазо Комелини: Баскетболният камп в Габрово ще бъде страхотно преживяване”

Топ новина! <p>Томазо Комелини не е известен на българската общност, но е
Томазо Комелини: Баскетболният

Томазо Комелини не е известен на българската общност, но е достатъчно добре познат в баскетболна Европа. Той е част от ръководителите на агенцията Sigma Sports, която е партньор на International Basketball Camp - кампа, организиран от Владо Искров.

 От агенцията също ще изпратят треньори за спортния лагер, който ще се проведе през месец август в Габрово. Ето какво сподели Камелини по повод кампа, а и за агенцията, която ръководи:
    „Моята агенция „Сигма Спортс“ е базирана в Италия и работи предимно с европейски играчи. Ние започнахме преди около 15 години и сме фокусирани върху пазара в Европа, въпреки че сме имали и играчи, които са били избирани в драфта на НБА, а и са играли в лигата. Това наистина е динамичен бизнес, така че трябва да сме отворени към важни промени и в момента повече от всякога сме отворени към международния пазар. Имаме клиенти в топ европейски лиги. Сега сме концентрирани върху набирането на играчи от чужбина и поради това сме заинтересовани и от български таланти. В момента имаме само един български клиент - Христо Захариев. Наши клиенти играят в топ първенствата на Европа - Евролигата, Еврокъп, ВТБ Лигата, в Испания, Гърция, Италия, Турция, а дори и в Полша, България, Чехия и т. н.
    Международният камп в България е нещо ново за мен, но имам големи очаквания. България имаше страхотни млади таланти в миналото и мисля, че дори в момента е възможно да се намерят интересни и талантливи деца. Мисля, че младите трябва да имат правилен проект за развитие, за да станат професионални състезатели. Следователно за тях е важно да трупат нов и различен опит с нови треньори и нова спортна система“.
    Подобен лагер правим и в Естония. Това лято ще бъде третото му поредно издание, а чрез него помогнахме на някои деца да намерят възможности в други държави.
    Мисля, че предстоящият лагер в Габрово ще бъде страхотно преживяване. Надявам се да видя много млади баскетболисти, които имат талант и правилната мотивация да следват мечтата си да станат професионални състезатели.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни