ОД МВР-Габрово: Близо 480 младежи се обучаваха на тема „Рисковете от шофирането под въздействие на а

Представители на общинския съвет по наркотични вещества, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Габрово, проведоха поредица срещи за повишаване на информираността на младежите.

Повече...

Час по „правна култура“ имаха десетокласници от НАГ

 На 9 май т. г. тричленният състав на Административния съд в Габрово, който заседаваше по дела с нарушения и наказания, имаше млада и внимателна публика. Това бяха двайсетина момичета и момчета – ученици от 10 „В“ клас на Националната Априловска гимназия. профил история.

Повече...

Рокерът Ричард от с. Идилево е мъжът, спречкал се с пътен нарушител

Шейсет и една годишният британски гражданин Ричард от село Идилево, Севлиевско, е участникът във видеото, което тези дни обиколи медии и социални мрежи. Другият участник е 33-годишният Ясен Сираков от Правец. Между двамата на 29 април т. г. избухна скандал на светофар на ул. „Магистрална“ във Велико Търново.

Повече...

Без прошка: за скорост 104 км/час градско - 700 лева глоба

Подзаглавие:Севлиевец отново обжалва безуспешно не само глобата, но и отнемането на 12 контролни точки, както и на книжката за три месеца Собственик на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, засечен да шофира със 104 км/час по ул. „Марин Попов“ в Севлиево в обедните часове на 1 август м. г.

Повече...

КАТ-операция на TISPOL до неделя

Поредна акция за спиране на неразумните шофьори се провежда в Габровска област и в цялата страна. Тя е за контрол на скоростта и е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). Освен у нас, засилени проверки се извършват и във всички страни, членки на Европейски съюз, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Повече...

Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества се учиха на артерапия чрез фотография

Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово се учиха на артерапия чрез използването на фотография. Тридневното обучение бе водено от лектора - психолога и арт терапевта Калин Петков, заедно с негови помощници от терапевтичната общност „Ново начало“.

Повече...

МВР-шеф похвали полицията за разкритото двойно убийство в Богданчовци

РУЖА ЛЮБЕНОВА „Изрично искам да изведа на преден план един случай, по който габровската полиция се справи отлично – каза вчера пред журналисти зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, който бе на посещение в Областната дирекция на МВР-Габрово. - Става дума за двойното убийство в село Богданчовци.

Повече...

Движението през Шипка се спира, без изключения

По повод постъпили в редакцията на вестник „100 вести“ запитвания от граждани как да посетят панихидния молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, след като пътят през прохода ще бъде затворен от за движение на моторни превозни средства от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март 2018 г.

Повече...

Севлиевец превърнал дома си в модерна наркооранжерия

Трийсет и пет годишен севлиевец е арестуван и ще отиде на съд заради организиране на модерна оранжерия за канабис. Направил я в дома си по най-съвременен начин и на високо технологично ниво.Грижливо отглеждал доходоносното наркотично растение.

Повече...

Ст. инсп. Емил Петков от Габрово със златен медал по шахмат

Старши инспектор Емил Петков от Районното полицейско управление в Габрово се завърна със златен медал от 5-тото Републиканско първенство по шахмат за служители на МВР. То се проведе миналата седмица в град Долна баня, Софийска област. В състезанието взеха участие 30 представители от 15 спортни клуба и дирекции.

Повече...