„Куриерската“ измама пак е в ход, три жертви в Трявна

Три телефонни измами за два дни в Трявна! На 3 и 4 януари три местни жени дадоха близо 5000 лева на престъпници, заради несъществуващи колетни пратки от чужбина. С това стана ясно, че измамниците пак са извадили в „обращение“ старата си хватка - имаш колет, но трябват пари за да ти го получиш. Изборът на стационарен телефон е случаен, обясниха полицаи. След като са го набрали измамниците веднага усещат дали човекът отсреща ще „клъвне“.

Повече...

Измамените мъже станаха четирима, за 2 дни им взеха 14 000 лв.

Четирима мъже – 68-годишен тревненец, и трима габровци, на 61, 69 и 77 години, са дали на телефонните измамници само за два дни около 14 000 лева. Любопитното при един от случаите в Габрово е, че мошениците се върнаха към една стара схема – пари за пострадал близък, който уж се нуждаел от лечение.

Повече...

Трима измамени мъже в един ден – в Габрово и в Трявна

Трима мъже – 68-годишен тревненец, и двама габровци, на 69 и 77 години, са дали на телефонните измамници само за един ден 8 000 лева. Любопитното е, че мошениците се върнаха към една стара схема – пари за пострадал близък, който уж се нуждаел от лечение. Точно по тази схема е излъган по-възрастният габровец.

Повече...

Задържаха водач и спътничката му заради кокаин и екстази

Габровската полиция спря край кантон Любово в Габрово, преди прохода Шипка, лек автомобил „Форд Фокус“, чийто водач бил под влиянието на наркотици, а спътничката му пренасяла такива. Проверката е направена около 14,40 часа на 26 ноември, съобщиха вчера от полицията в Габрово.

Повече...

Всяка вечер протести пред Община Габрово

Да изразят своето отношение към всичко, което се случва в страната ни, се бяха събрали на протест в понеделник вечерта  петнайсетина младежи, възрастни хора и млади майки.

Повече...

Пожарната се готви за празника си, показва техника и умения

На 14 септември българските пожарникари имат професионален празник. Регионалната „Пожарна безопасност и защита на населението“-Габрово е подготвила много мероприятия във връзка с традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник.

Повече...

Арестуваха севлиевци заради детско порно

Спецполицаи от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ задържаха трима мъже, сред които и двама севлиевци, за онлайн сексуална експлоатация на деца. Реализацията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП и колегите им от Габрово, Плевен и Велико Търново, съобщиха вчера от МВР.

Повече...

Цацаров успокои кметове и съветници в Трявна и Дряново

„Прокурорите, които ще работят в териториалните отделения, ще изпълняват и занапред в пълен обем законовите си задължения - написа главния пракурар Сотир Цацаров до Мирослав Семов, кмет на Дряново, до Дончо Захариев, кмет на Трявна и до общинските съвети в двата града.

Повече...

Затворник иска 2000 лева заради дървеници

Излежаващият наказанието си в ловешкия затвор И. Г. поиска държавата да му плати 2000 лева обезщетение, защото предновогодишно, на 28 декември м. г., бил нахапан от дървеници в килията. С решение от 3 август т. г. Административният съд в Габрово отхвърли иска му като неоснователен и недоказан.

Повече...

„Училищни екипи по безапасност” – обучение за реакция при бедствия

На 28 юни 2018 г. в рамките на проект „Училищни екипи по безопасност”, финансиран от фонда за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК „Мисли глобално, действай локално”, 19 ученици от училищата в Габрово преминаха обучение „Реакция при бедствия” в РД „ПБЗН” – Габрово.

Повече...