Пребита и влачена за косите жена – двама на съд

От 7 февруари т. г. всички форми на домашното насилие вече са престъпление. Тогава народните представители приеха единодушно и окончателно промени в Наказателния кодекс, които касаят този род посегателства над личността.

Повече...

Прекратиха делото „Богданчовци“

Вчерашното разпоредително заседание на Окръжния съд в Габрово по двойната смърт в село Богданчовци приключи с прекратяване на делото.

Повече...

Габрово – пак в лошите примери на МВР, сега за автошкола

Вчера от Министерството на вътрешните работи посочиха автошкола в Габрово в лошите примери...

Повече...

Следовател пое съмнителните ТЕЛК-решения

Не полицейски дознатели, а следовател от Окръжна следствена служба-Габрово се е заел с разследването на съмнителните пет ТЕЛК-решения, научи вчера „100 вести“.

Повече...

Конфискация и условна присъда за собственика на модерната наркооранжерия

Трийсет и шест годишният Р. М. Х.от Севлиево, който беше превърнал дома си в модерна наркооранжерия, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. В края на януари т. г. Районният съд в Севлиево одобри предложеното му наказание – една година и шест месеца затвор – условно, с три години и половина изпитателен срок и 1000 лева.

Повече...

Верижна катастрофа край Враниловци

Верижна катастрофа стана на събралото доста негативи кръстовище за с. Враниловци, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Повече...

Охранител хвана сериен крадец, сеирджии само зяпаха

В събота вечерта охранител в един от големите магазини в Габрово хвана млад мъж, който се опитваше да се измъкне със сак с крадени бутилки алкохол. Догони го навън в тъмното и го хвана за якето. Трябваше да чака полицията. Никой не му помогна, с изключение на един мъж, който обаче остави впечатление, че се колебае коя страна да подкрепи. Доста мъже сеирджии само гледаха, после си сядаха в колите и си тръгваха, без да ги е еня какво може да се случи в тъмното с охранителя и ония двамата. Чува

Повече...

Арестуваха 19-годишната проститутка, обрала турчин в габровски хотел

Габровски полицаи и техни колеги от Плевен откриха и арестуваха млада проституираща жена, която обра гражданин на Република Турция, настанен в хотел в Габрово.

Повече...

Осъдиха водача, катастрофирал с 3,18 промила алкохол

Пияният водач, който преди 5 месеца блъсна паркиран автомобил на бул. „Стефан Караджа“ в Габрово, призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата. А Районният съд го потвърди: четири месеца затвор условно, с три години изпитателен срок и 200 лева глоба.

Повече...

Трагедията край Рязковци влиза в съда

Седем месеца след трагедията на пътя край габровското село Рязковци, прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора на товарен камион Я. Б. 50-годишният мъж от севлиевското село Крушево е обвинен в отнемане предимството на автобус и причиняване смъртта на един човек, както и раняването на други седем

Повече...