МВР-шеф похвали полицията за разкритото двойно убийство в Богданчовци

РУЖА ЛЮБЕНОВА „Изрично искам да изведа на преден план един случай, по който габровската полиция се справи отлично – каза вчера пред журналисти зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, който бе на посещение в Областната дирекция на МВР-Габрово. - Става дума за двойното убийство в село Богданчовци.

Повече...

Движението през Шипка се спира, без изключения

По повод постъпили в редакцията на вестник „100 вести“ запитвания от граждани как да посетят панихидния молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, след като пътят през прохода ще бъде затворен от за движение на моторни превозни средства от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март 2018 г.

Повече...

Севлиевец превърнал дома си в модерна наркооранжерия

Трийсет и пет годишен севлиевец е арестуван и ще отиде на съд заради организиране на модерна оранжерия за канабис. Направил я в дома си по най-съвременен начин и на високо технологично ниво.Грижливо отглеждал доходоносното наркотично растение.

Повече...

Ст. инсп. Емил Петков от Габрово със златен медал по шахмат

Старши инспектор Емил Петков от Районното полицейско управление в Габрово се завърна със златен медал от 5-тото Републиканско първенство по шахмат за служители на МВР. То се проведе миналата седмица в град Долна баня, Софийска област. В състезанието взеха участие 30 представители от 15 спортни клуба и дирекции.

Повече...

„Закони има, но... Трябва да има някакви граници и в съдебните битки, иначе делата се превръщат във фарс”

Учителката Емилия Калоянова, преподавателката от СОУ „Васил Левски“ в Севлиево,  нападната и удряна от майка на ученичка: „Сега разбирам защо хората не искат да губят време и нерви в съдебни битки... Разочарована съм! Благодаря на всички, които ме подкрепиха в трудните моменти“ - споделя преподавателката от СОУ „Васил Левски“ в Севлиево

Повече...

Находките на Тони К. му докараха условна и 3000 лв. глоба

РУЖА ЛЮБЕНОВА Вчера състав на Окръжния съд в Габрово разгледа и приключи делото срещу 53-годишният севлиевец Тони К., обвинен в незаконно държане на 91 археологически обекти. Той получи условна присъда – осем месеца лишаване от свобода, с тригодишен изпитателен срок и 3000 лева глоба в полза на държавата.

Повече...

Нелегална печатница за пари е разкрита в кв. Трендафила

В габровския квартал Трендафила е разкрита нелегална печатница за фалшиви пари, съобщиха вчера на пресконференция в София главният прокурор Сотир Цацаров, административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Повече...

Габровец отива в затвора, въоръжил се незаконно

РУЖА ЛЮБЕНОВА Две години затвор при строг режим – това определи габровският Районен съд на 59-годишният Матей К., подсъдим за притежанието на самоделно взривно устройство, оръжие и боеприпаси. Решението на съдия Диана Петракиева е от 5 октомври т

Повече...

Габровските катаджии – втори в националния конкурс „Пътен полицай на годината“

Момчил Григоров се представи отлично в теоретичния изпит по специализирана подготовка и зае първото място. На второ място застана Здравко Христов от ОДМВР-Варна, на трето Лъчезар Близнаков от СДВР. Другата дисциплина, в която Григоров демонстрира отлич

Повече...