Евродепутатът Ангел Джамбазки пред „100 вести“:

Топ новина! Evrodеputatat-Angеl-Dzhambazki-prеd--100-vеstii:
Djambazki.jpg
Докога свещенослужители ще се возят в бронирани „Мерцедес“-и за стотици хиляди евро като държавни глави, а ще искат да им плащаме дълговете, попита най-активният български евродепутат

Ангел Джамбазки е роден в София през 1979 г. Завършил е право в Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член е на ВМРО от 1997 г., като в момента е заместник-председател на партията. От ноември 2011 г. до юни 2014 г. е бил общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО. На 25 май 2014 г. е избран за член на Европейския парламент от квотата на ВМРО.

В момента Джамбазки е най-активният български евродепутат. Това показва специална статистика на Европейския парламент. Джамбазки всъщност е номер 12 по активност от всичките 751 евродепутати. На 13 март т. г. той даде специално интервю за вестника в сградата на Европейския парламент.

- Г-н Джамбазки, тези дни бе решено да се опростят 8,2 млн. лв. дългове на Мюфтийството с мотива, че държавното финансиране на вероизповеданията се прави, за да няма „външна намеса“. Смятате ли, че това е правилен ход на държавата по адрес на вероизповеданията?

- Скандалното предложение - да бъде опростен дългът на едно вероизповедание, ние, от ВМРО, считаме за изключително вредно! То вреди на националната сигурност, защото на първо място – никой не е длъжен да плаща чужди дългове. В тази връзка защо трябва хора, които може да не са религиозни – атеисти, да плащат дълговете на вероизповедание. Което и да било то! Тук не говорим конкретно за това, което дължи най-много. Поначало тази идея е погрешна и вредна, защото е неразумно харчене на парите на българските граждани данъкоплатци. Свидетели сме как в родопските села данъчни агенти преследват хората, които играят хора, дали са платили 1,50 лв. и дали са получили касова бележка, а да опрощаваме 8 млн. лв. на свещенослужител, който идва с кола, струваща 200 000 евро – това е наглост и безобразие!

Не може да да притискаш хората, които играят хоро, бедните, възрастните, след което да разхищаваш по този безобразен начин. Докога свещенослужителите от която и да било религия ще се возят в бронирани „Мерцедес“-и за стотици хиляди евро като държавни глави и ще искат да им плащаме дълговете.

- А как да си обясним факта, че Мюфтийството има над 4000 имота, които дава под наем и чака опрощение, а данъчните пристигат веднага при всеки обикновен български гражданин, решил да отдаде едно дюкянче под наем, и му изискват касов апарат?

- Нещо повече – оказва се, че освен тези над 4000 имота, дадени под наем, това вероизповедание има годишно над 30 милиона лева приходи. Сега аз питам за това финансовия министър Горанов, след като е толкова активен в преследването на танцуващи баби и гейове по круизите (тук Джамбазки го напушва смях и вметва, че това е доста притеснителна спецоперация и че нашите данъчни сигурно са най-смелите данъчни на света – б. а.) Настоявам и на мюфтийството, и на всяко друго вероизповедание да бъде направен детайлен одит от НАП. Да се види колко пари получават от тези наеми и как и за какво ги харчат.

И още нещо – нека не забравяме, че сегашното ръководство на Главното мюфтийство дойде на власт буквално след преврат, като законният мюфтия Недим Генджев бе отстранен от длъжност.

Що се отнася до законодателните инициативи на ВМРО по отношение на финансирането на вероизповеданията, ние искаме категорична забрана за финансирането им отвън, както и отпадането на финансовата амнистия за дълговете на мюфтийството.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни