Днес приключва подписката срещу ДПС-мандата в Габрово

<p>Днес приключва подписката за отнемане мандата на ДПС в Габрово,
Днес приключва подписката срещ

Днес приключва подписката за отнемане мандата на ДПС в Габрово, която от 16 октомври т. г. бе на разположение на желаещите да я подпишат на площад „Възраждане“ в Габрово. Такива подписки има и в Севлиево, Дряново и Трявна.

Една седмица, включително събота и неделя, габровци полагаха подписи на площада под чадъра, където ги очакваше Цанка Генова. По нейно мнение подписалите я за областта са повече от 4000. Несъгласието на габровци в 43-то Народно събрание четвъртият мандат от 7-ми избирателен район – Габровски да е за ДПС с гласове от чужбина събра на 13 октомври общоградски протест, на който се роди идеята за тази подписка.
Днес тя ще бъде изпратена в Централната избирателна комисия, за да се запознаят членовете й с протеста на габровци.
По думите на Цанка Генова хората не се подписвали машинално, а обмислено и разумно, като някои държали по половинчасови речи пред нея защо Габрово не бива да бъде представлявано в новия парламент от ДПС и колко е несправедливо това спрямо гласоподавателите. Изборният кодекс трябва да се оправи, а не да се пускат „парашутисти“, за които в региона гласовете са много малко, били категорични в изказванията си коментиращите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни