Борис Станимиров: “Нека габровци приемат, че в мое лице имат още един представител в Народното събрание“

Boris-Stanimirov--“Neka-gabrovtsi-priemat,-che-v-moe-litse-imat-osche-edin-predstavitel-v-Narodnoto-s-branie“
Борис Станимиров: “Нека габровци приемат, че в мое лице имат още един представител в Народното събрание“

„Нека габровци приемат, че в мое лице имат още един народен представител в Народното събрание.“ Това заяви вчера на пресконференция в Габрово народният представител от Реформаторския блок Борис Станимиров.

Станимиров направи първата си приемна с граждани в присъствието на областните председатели на ПП „Демократи за силна България“ - Добромир Валачев, и Движение „България на гражданите“ - Нели Недева, както и общинските председатели на ДСБ и СДС - Ивелин Стоянов и Веселин Данчев.
В експозето си Борис Станимиров припомни, че връзката му с Габрово е и политиката, която започна преди година.
„В една доста безнадеждна за българската десница ситуация аз бях кандидат за народен представител от Габрово, а част от стоящите на масата колеги работиха за други политически партии. Претърпяхме провал, след което преценихме, че е редно да се обединим и да работим заедно“ - коментира създаването на Реформаторския блок Станимиров.

Той призна, че с преодоляването на трудности и перипетии дясната политическа формация се е явила на Европейските избори.
„Постигнахме успех, макар и не максимален, но това ни помогна да запазим единството си и общата си воля. И на парламентарните избори се представихме над очакванията на много от социолозите - влязохме в парламента, като четвърта политическа сила. И станахме част от управляващото мнозинство в коалиция с ГЕРБ и АБВ и подкрепата на Патриотичен фронт“ - припомни важни моменти от успеха на РБ Станимиров.
Той не скри удовлетворението си от факта, че Добромир Валачев е назначен за зам.областен управител, от работата на Лиляна Хранова, която беше областен управител в служебния кабинет.
„Ние считаме, че е изключително важно РБ да присъства в управлението и да носи отговорност за политиката в България. Това дава възможност нещата, които сме говорили в не една или две предизборни кампании, да ги осъществим на практика. Даваме си сметка, че няма да е никак лесно ще има много критики и атаки, но си даваме сметка, че нямаме друг шанс, освен да успеем. Затова ние стоим зад това управление, зад това правителство. И като политически сили, и както участници в него, ще направим всичко възможно да променим видимо нещата, така че хората да усетят промяна в политиката и промяна в модела, по който се прави политика, промяна във взаимоотношенията между гражданите администрацията и хората на политически длъжности. Тази промяна започва през една по-голяма прозрачност и диалог с хората, през пълна публичност и отчетност на нещата, които се вършат на всички нива в държавното управление. С ясното съзнание, че хората имат правото и трябва да имат възможността да получат всичката информация в реално време и с идеята, че трябва бюрократичната машина да работи за хората, а не да се явява пречка за тях“ - коментира ролята на РБ в управлението на държавата народният представител Борис Станимиров.
Той е убеден, че това е начина да се промени бизнес-климата. А промяната в бизнес-климата ще даде стимул на инициативата на гражданите и ще даде възможност за излизане от икономическата дупка.
„Защото казуса КТБ представлява на практика една дупка. Ние в момента гласувахме един бюджет, коригиран за 2014 година, който създава дефицит от 3,7%. И за догодина задачата ни е да върнем дефицита в рамките на критериите от Маастрихт, т.е - до 3 %, за да може България да продължи като европейска страна и да постигне целите, които сме си поставили, а именно европейският банков механизъм, надзорните механизми и еврозоната“ - акцентира върху част от приоритетите в управлението на страната Станимиров.
Той определи и ангажимента си към Габровски избирателен регион.
„Моят ангажимент като народен представител е към 25 Софийски мандатен район, от който влязох в парламента. Но тъй като съм свързан с Габрово и с политиката в Габрово, аз смятам много активно да работя и за този регион. Нека габровци да приемат, че в Народното събрание имат още един народен представител. Нека избирателите от РБ от Габрово да се чувстват представени в парламента. Аз ще се постарая максимално за усещат това представителство“ - даде дума народният представител Борис Станимиров и обеща всеки месец да има приемни в Габровска област.
Желанието си да работи за областта той е заявил и на среща с областния управител Николай Сираков. От него той се е информирал за всички приоритетни за региона обекти както и за изпълнението на проекта за Западния обход на Габрово с тунела под връх Шипка.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни