Трявна ще почете паметта на Ангел Кънчев

Паметникът на Ангел Кънчев в Трявна е срещу родната му къща

Повече...

Започна ремонтът на улица Черновръх в Трявна

Въведено е ограничение за движение до средата на май

Повече...

Община Трявна откри нова Мултифункционална зала към Дцплу - Трявна на Игнажден

На големия християнски празник Игнажден в Трявна бе открита новата Мултифункционална зала към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, която официално допълни вече съществуващите четири сгради към него.

Повече...

Силвия Кръстева открива "Извор на Царицата"

В четвъртък, 18 август, в 12:30 ч. в местността Ябълките край с. Кръстец ще бъде официално открита нова чешма - “Извор на Царицата”.

Повече...

Владимир Барзов на оглед в Трявна

Заснети са обектите, коментирани са трайни решения за отстраняване на щетите.

Повече...

Бедствено положение в част от Трявна

Багери и екипи разчистват пътни участъци в селата Зеленика, Бангейци, Бърдени, Енчевци, Веленци, както и в кв. Стояновци

Повече...

Силвия Кръстева: „Научихме се да живеем в трудни времена“

В Деветото издание на Националния конкурс „Кмет на годината 2021“ Община Трявна за първи път спечели наградата “Туризъм и култура” за малка община, с население под 20 000 души. Престижната надпревара се организира ежегодно от платформата Kmeta.bg и дава възможност на гражданите чрез онлайн гласуване да определят кои са общините с най-добри практики у нас.

Повече...

Fun Навън в Трявна от петък

В периода 13 – 15 август 2021 г. ще се проведе третото издание на фестивал в градска среда Fun Навън в гр. Трявна.

Повече...

Дариха на Плачковци стар локомотив, стягат го за празника на града

Преди няколко дни кметът на Плачковци Борислав Борисов призова в социалната мрежа Фейсбус своите съграждани и техните близки от страната, както и гостите на града да се включат с труд, консумативи, материали и друго необходимо за реставрацията на дарение на кметството локомотив серия 36-01.

Повече...

Общинските съветници от ГЕРБ искат спортна зала

  Общинските съветници от ГЕРБ остро се противопоставиха и гласуваха против отпадането на предвиденото в бюджета финансиране за проектиране на спортна зала в Трявна.

Повече...

Връщат за повторно разглеждане Правилника на Общинския съвет в Трявна

След сигнал от общинските съветници от ГЕРБ, връщат за повторно разглеждане Правилника на Общинския съвет в Трявна заради частта, регламентираща възнагражденията

Повече...

Музиканти от седем държави в „Трявна Арт Фестивал” ` 2019

Третият „Трявна арт фестивал”, открит на 6 август, се организира от първата в България телевизия за изкуство Live 7 TV с финансовата подкрепа на Община Трявна и под патронажа на кмета на Дончо Захариев.

Повече...

„Да разлюлеем Балкана“ напълни с красотата на българския танц Плачковци

Осмото издания на „Да разлюлеем Балкана“ изпълни с красотата на българския танц старопланинския град Плачковци. Двадесет и една формации от София, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Трявна, Бузовград и други краища на цялата страна показаха магията на родния фолклор и доказаха, че България и тревненския край пазят своите традиции.

Повече...

Кристина Сидорова пита МРР-министъра Николай Нанков за язовир „Нейковци“

В края на миналата седмица депутатът от левицата Кристина Сидорова отправи питане към министъра на регионалното развитие Николай Нанков за съдбата на язовир „Нейковци“ в Трявна.

Повече...

Реплики на Ставри Калинов от потрета на Апостола получиха ОУ „Проф. П. Н. Райков“ и СУ „П. Р. Славейков“

Реплики на Ставри Калинов от потрета на Апостола получиха директорите на ОУ „Проф. П. Н. Райков“ и СУ „П. Р. Славейков“ в Трявна по повод 142-рата годишнина от саможертвата на поета и революционера Христо Ботев.

Повече...

През юли Трявна ще приюти Milan Academy Junior Camp

6 до 11 август футболният камп за развитието на децата таланти ще е в Несебър. Стартът на кампанията за тази година на Milan Academy Junior Camp беше даден на официална пресконференция в столичния хотел „Маринела“, става ясно от публикация в сайта на кампа.

Повече...

Травна и Плачковци изпратиха подарък на Владимир Путин – резбована катедра и книга

Трявна и Плачковци изпратиха специален подарък на президента на Руската Федерация Владимир Путин по повод 140 години от преминаването през двете общини на руските освободителни войски, начело с княз Светополк-Мирски

Повече...

Дончо Захариев, кмет на Трявна: Голямата ни цел е да развиваме все повече туристическия бизнес

Става ли Трявна все по-красив и приветлив град, привлекателно място и за тревненци, и за гостите на
града, помага ли Община Трявна за развитие на туристическия бизнес, какви са най-важните събития в
града през изминалата 2017 година, какво предстои, коментира Дончо Захариев, кмет на Трявна

Повече...

Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив в Трявна за Гергьовден

Със снимка! Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив да очакват жителите и гостите на Община Трявна за Гергьовден, съобщи вчера Грета Господинова-Станева, специалист „Връзки с обществеността“ в институцията. Дните, посвет

Повече...

Кметът на Трявна Дончо Захариев предлага 18 населени места да преминат към кметство Плачковци

До 23 февруари трябва да тръгне подписка, чрез която да се извърши допитване до населението за промяна на границите на кметство Плачковци и включването на 18 населени места от Община Трявна към неговата територия. Това са селата Брежниците, Бърдарите,

Повече...

За 30 работни дни приключи ремонтът на разрушена от пороите улица в Трявна

Точно за 30 работни дни след подписването на договора с Община Трявна на 3 октомври 2014 г. бяха приключени ремонтните дейности по възстановяването на разрушена улица в тревненския квартал Стояновци, съобщиха от Община Трявна.

Повече...