Денчо Минев, кмет на Трявна: Стъпка по стъпка заедно с моя екип ще градим желания успех

Топ новина! Dencho-Minev,-kmet-na-Obschina-Tryavna
Денчо Минев, кмет на Община Трявна
След седмица ще изтекат първите три месеца от встъпването в длъжност на Денчо Минев, избран с листата на ГЕРБ.

 С г-н Минев разговаряме за приоритетите в управлението на община Трявна, работата с Общинския съвет, акцентите в проекта за бюджет на Община Трявна, за новите възможности за развитие на туризма и просперитета на възрожденския град.


– Г-н Минев, кое е най-важното във Вашата биография, което Ви помага в управлението на Общината? 
– Най-важното, което мога да посоча за себе си в моята автобиография, е солидният опит, който имам зад гърба си и който днес вече успявам да приложа успешно в качеството си на кмет на Община Трявна.  Неведнъж съм казвал, че аз идвам от частния сектор – завършил съм специалност „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, работил съм като главен юрисконсулт в една от водещите финансови институции в България и съм развил собствен бизнес, който осигури на мен и моето семейство една стабилност и независимост. 
Разбира се, всичко това е постигнато с много труд и постоянство през годините, но именно това изгради необходимите поглед и визия как нещата могат да се реализират правилно и как те да бъдат от полза за гражданите и обществото съответно. Работил съм винаги за доброто име и знам, че когато един ангажимент се поеме, следователно той трябва и да се изпълни.
Целият този опит е един огромен плюс за мен и аз вярвам, че именно той ще е определящ през следващите ми години на управление като кмет на местната власт. 
– Какви са Вашите приоритети като кмет на Трявна?
– Приоритет за мен винаги са били и ще останат хората. Техните проблеми и възможните начини за тяхното решаване са силната връзка, която изграждам в дългосрочен план. Стъпка по стъпка заедно с моя екип ще градим желания успех, който искаме да постигнем за Трявна и региона.
За нас е важно да се срещаме постоянно с местните граждани, да сме близо до тях, да чуваме техните притеснения и да показваме, че не сме забравили откъде сме тръгнали. Разбира се, приоритетни остават развитието на туризма в Трявна – един от водещите и печеливши сектори за нашия район, задържането на млади кадри, осигуряването на повече работни и квалифицирани работни места и намаляване на демографската криза, която за съжаление не е само на местно, а на национално ниво!“.  
– Кои са Вашите заместници и секретар на Общината, има ли много промени в състава на администрацията?
– За заместник-кмет на Община Трявна назначих инж. Жасмина Лазарова, която бе и част от екипа ни по време на нашата предизборна кампания. Тя е един изключително стойностен човек, с много качества, също с управленски опит зад гърба си и разчитам изцяло на нея за изпълнението на оперативните задачи и цели, които възникват в хода на работния процес. Считам, че с амбицията и енергията, които носи в сърцето си, тя ще даде най-доброто от себе си за развитието на общината и всеки, който я познава може да го потвърди.
Промени в позицията „Секретар на Община Трявна“ и в състава на местната администрация в първите месеци няма, тъй като ние се водим преди всичко от критерия, че всеки ежедневно трябва да доказва своите качества и отдаденост на работното си място, а не от различни политически възгледи. Нашето желание е да наложим нов метод на организация на работа, при който на първо място са хората и техните интереси, защото именно те са нашите работодатели.

Кметът Минев и неговият заместник инж. Лазарова посещават клуб „Явор“, за да уверят хората, че местната власт ще бъде необходимата подкрепа за тях и ще подпомага тяхната дейност. 


– Какви са акцентите в проектобюджета на Трявна?
– Сред основните ни акценти, които сме заложили в проекта за бюджет на Община Трявна за 2024 година, са решаването на инфраструктурни проблеми по места в ключови жилищни квартали в гр. Трявна и гр. Плачковци, както и в малките населени места, разбира се.
Има доста работа да се свърши, хората разчитат на нас и има обекти, които с години чакат отделяне на средства за извършване на текущ или основен ремонт. 
Акцентираме също така и върху отделяне на повече средства за проектиране, защото, както споделя един уважаван от мен политик и държавник Томислав Дончев – „Добрият кмет има готови проекти и търси начини за тяхното последващо финансиране и реализиране!“.
Трявна е туристически град, какво трябва още да се направи, за да привличате повече туристи и да създавате поминък на населението?
Както вече споменах, туризмът действително е сред водещите и печеливши сектори за нашия регион и Трявна открай време се слави със своя облик, дух, бит и култура. За нас е важно първо да съхраним тези традиции, предавани ни от поколение на поколение и да ги надграждаме мъдро и отговорно. Затова продължаваме да реализираме всички културни и спортни инициативи, заложени и утвърдени през годините като лице на Трявна и да търсим нови възможности за развитие на фестивален туризъм и работа със спортни федерации за още по-задълбочено развитие на местния културен и спортен туризъм. 

На 26 януари пред препълнена зала кметът на Трявна представи проекта на бюджет 2024 г. и детайлно запозна присъстващите с основните финансови параметри, в които ще се осъществява дейността на Общината през следващите месеци от настоящата година. Общински съветници и граждани бяха запознати с предстоящото реализиране на вече спечелени проекти, текущото изпълнение на други такива, както и кандидатстване по нови програми и проекти.


– Какви са отношенията Ви с Общински съвет? Има ли мнозинство, което да подкрепя предложенията на общинската администрация?
– Отношенията ни със състава на Общински съвет Трявна са и ще останат професионални. За краткото време от встъпването ми в длъжност и встъпването в длъжност на новите общински съветници за мандат 2023 – 2027 година, мога да кажа, че работим преди всичко в дух на сътрудничество и уважение. Имаме подкрепа, успяваме чрез диалог и дипломация да постигнем единомислие и добро взаимодействие по доста от внесените досега предложения и те да бъдат приеман,  включително и някои от тях вече са подкрепени с пълно мнозинство. Считам, че успявам успешно и изчерпателно да ги представя пред ОбС – Трявна и да заявя ясно и открито аргументите за тяхното гласуване, което е за хората и обществения интерес. 
– Имате театрални интереси, ще работите ли за културата в Трявна? 
За никого не е тайна, че действително имам интерес в сферата на театралното изкуство и за мен културата е основно движещо звено за развитието на една местна общност.
Като носител на няколко престижни награди от театрални форуми в страната, включително и за „Най-добра мъжка роля“ в самодейни театрални пиеси, съм благодарен на местния театрален състав в Трявна и Плачковци за развитието и на тези мои качества на сцена и те винаги ще имат моята подкрепа за бъдещия културен просперитет на възрожденския ни град.

Коледари от СУ „Петко Р. Славейков“ в Трявна наричат за здраве и берекет ръководството на Община Трявна. Инициативата се реализира съвместно с РЕМО „Етър“ – Габрово

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото

Следвай ни