13 отбора и 80 доброволци се състезаваха в Трявна

Препоръчана! Nagrladite-vr-chi-kmet-t-na-Tryavna-Silviya-Kr-steva
Нагрладите връчи кметът на Трявна Силвия Кръстева

    Община Трявна бе домакин на тазгодишното състезание на доброволци, което се проведе през изминалия уикенд на местния стадион „Ангел Кънчев“ в града. 
    Инициативата, която стартира през 2022 година за популяризиране на доброволните формирования у нас, събра в Трявна близо 80 участници, които показаха най-доброто от себе си в подготвените колективни и индивидуални дисциплини. 
    Събитието бе организирано от Национална асоциация на доброволните формирования и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР с любезното съдействие и гостоприемство на Община Трявна по повод 5 юни – Българският ден на доброволеца.
    Състезанието бе официално открито на 17 юни  от кметd на Община Трявна, заместник-директорът на ГДПБЗН – МВР и Стелиян Хараланов – член на УС на Национална асоциация на доброволните формирования.
    Непосредствено след това събитието бе белязано и с предложение за брак от ДФ „Мейдей“ – Пловдив, което остана в историята със заветното „Да!“, много вълнение и споделени емоции от радост и щастие.
    В колективните дисциплини взеха участие 13 отбора от цялата страна, а в индивидуалните 11 участници. Община Трявна също се представи с Доброволно формирование „Трявна“ и показа завидни качества, умения и знания, свързани с пожарната безопасност и защита на населението при бедствия и кризисни ситуации.
    Най-добро време и най-голям брой точки – 180 записа отборът на ДФ „Казанлък“, които оглавиха и челното класиране. Второ и трето място си поделиха двата отбора на ДФ „Варна“, които записаха съответно 165.5 и 163.5 точки. Община Трявна се нареди на престижното осмо място, като изпревари отборите на Сърница, Севлиево, Банско, Стрелча и Челопеч, с краен резултат 133.5 точки.
    Първи в индивидуалната дисциплина се нареди Георги Кемалов от ДФ „Казанлък“, втори остана Денислав Попов от ДФ „Варна 1“, а третото място зае Ивелина Попова от АСП – Пловдив.
    Наградите бяха официално връчени в неделя, от кмета на Община Трявна, представителите на Национална асоциация на доброволните формирования, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и директоръа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –  Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото

Следвай ни