Таня Христова се разбрала със Станилов за „Априлов”

Габровският кмет Таня Христова е постигнала споразумение с шефа на
Таня Христова се разбрала със
Габровският кмет Таня Христова е постигнала споразумение с шефа на фирма „Станилов“ за безкрайно отлаганото асфалтиране на булевард „Априлов“. Това довери самата тя на вчерашното заседание на Общинския съвет, посветено на реализацията на Водния проект.

„Това е проект, който се реализира и благодарение на решенията и инициативите на Общинския съвет, особено на тези, дошли като конкретика от страната, която е срещу мен (групата на Коалиция за България) - сподели г-жа Христова. - Това ми дава спокойствие, че информираността на гражданите е на добро ниво, но дали е на най-доброто, не смея да кажа. Но трябва да кажа, че непрекъсното, дори и в часовете, когато не мога да спя от притеснение, постоянно търся отговор на въпроса: Как този проект, в тази ситуация при продължаващо спиране на финансирането и липса на яснота за възстановяването на финансовия ресурс, ще приключи и как на Габрово да не му се налоги да посреща зимата с разкопани улици.“ 

Кметът подчерта, че средата, в която работят фирмите, е несигурна и неясна. „Фирмите, които работят в Габрово, имат проекти и договори на много други места, където от 6 месеца изобщо не плащат“ - заяви още тя, като информира, че на бул. „Априлов“ ще се прокара нов провод, а след като останалата част е била фрезована, ще се пристъпи към асфалтиране.
 
„Всички очакваме това асфалтиране на бул. „Априлов“ с нетърпение - каза пред общинските съветници тя. - Ако считате, че това е умишлено изтормозване на всички, които използват автомобилите си и които преминават през нашия град, не е така. Вчера бях при управителя на фирма „Станилов“, който има основен ангажимент за възстановяването на тази част от нашия град. Личните ангажименти, които той пое пред мен, са, че след дъждовете - още от днес или утре, възстановяването на участъците, където е възможно да се положи асфалтовата настилка и където са приключили всички видове строителни работи, да се започне. В противен случай към фирма „Станилов“, ако не бъдат спазени сроковете, има подготвен иск за съответните финансови неустойки, предвидени в договора. Целта ни е тази инвестиция, каквато в скоро време няма да можем да привлечем, да я направим с разумно решение и добро качество. Чудеса не може да направим. Но ние сме на финала и се надявам, че с безкрайната подкрепа и толерантност на гражданите, въпреки изчерпаното им търпение, този проект ще приключи в линейната си част, независимо от вече изчерпващите се финансови средства.“
След заседанието габровският кмет даде своята оценка и за оставката на кабинета „Орешарски“: „Вчерашният ден беше един от най-хубавите за мен. Надявам се, че България никога няма да бъде сполетявана от подобна щета или напаст, съжалявам, че използвам такива силни думи“ - коментира пред журналисти Таня Христова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни