Асен Даскалов: Моите избори в живота преди да реша да бъда Ваш

Водеща!
Асен Даскалов е кандидат за народен представител от ДСБ за Габровска област в листа № 14, преференция 105

Асен Даскалов през 1978 г. във Варна в семейство на традиционно десни политици: дядо – кмет на град Сопот, баща – народен представител от СДС в VII ВНС и в XXXVI НС, майка – германка, машинен инженер.

За себе си Асен Даскалов споделя:

„Въпреки че е саксонка, майка ме възпитаваше с пруска строгост – нямаше глезене. Баща ми беше с разбирания и възпитание от XIX век. Слушаше Дойче веле тайно и тайно ме кръстиха в православната вяра в едно пловдивско село, когато бях на 8. А когато се развиках: „Аз съм Божи раб Асен“, той ме плесна, сложи ръка на гърдите ми и каза, че вярата ми трябва да е в сърцето, а не на устата.
Първата ми работа беше на 13, продавах сладолед. С приятели продавахме джанки на Златните за 20 стотинки на българи и левче – на чужденци. На 16 бях вече барман в Морската. На външния телевизор пусках МТв и събирах всички ролерки наоколо.
След Хуманитарната гимназия продължих с Българска филология в СУ. На 21 тръгнах за Германия. Нашите ми дадоха едни скътани 500 марки. Още на паркинга на Новотела в София тарикати ме обраха и така заминах за Германия с 0 пари в джоба. Тъй като имах двойно гражданство, се записах в Бундесвера. Там стрелях по самолети, танк мина над мен, лежах затрупан под един метър сняг цяла нощ. Заредих бензиновата кола на началника с дизел. Повишиха ме 3 пъти до чин сержант.
Уволних се и започнах работа в немска хижа. Без да мога и едно яйце да сваря, трябваше една нощ сам да транжирам диво прасе и сърна. На сутринта установих, че тотално съм ги омесил.
Завърших политология и социална психология в Хамбург. Следвах и работих едновременно. В началото работих на покрива на 6-етажна сграда без обезопасително въже, слагах плочки в банята на милионер, продавах килими, работих нощни смени във фабрика за авточасти, бях мияч на чинии и пицар. 
Най-добрият ми приятел е иракчанин – бежанец, вторият е от Мали, а третият е германец с благородническо потекло. Работил съм с украинци, пакистанци, германци, африканци, италианци, колумбийци, българи, французи... Бил съм на рожден ден на нидерландската кралица, минавал съм пеша под река Елба. 
В Хамбург създадохме първия българо-германски клуб Плиска.
Бях първият практикант в НПО „Повече демокрация“. Работих към Европейската комисия, участвах в кампанията на тогавашния кандидат-кмет на Хамбург от ХДС – той спечели изборите.
С бъдещата ми съпруга (габровка, студентка) се запознах в една италианска сладкарница. Черпих я най-яката мелба и... така започна „габровската“ ми любовна история.
Избрахме да живеем в България и да отглеждаме двете си деца в Габрово. Станах заместник-председател на Демократи за силна България  – Габрово. Сега съм кандидат за народен представител за Габровска област. И това е само началото.“

В броя на "100 вести" от 3 юни 2024 г. (понеделник) ще разберете повече за политиките, върху които Асен Даскалов работи актуално и ще продължи да работи като народен представител в листа номер 14, преференция 105.


Материалите, свързани с изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, насрочени за 9 юни, са платени публикации във вестник 100 вести", предоставени от партиите и коалициите съгласно сключен договор за отразяване на предизборните им кампании.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни