„СМИРЕН“ на 21-ти в Габрово

След успешното си турне в САЩ екипът отново се среща със своята публика в страната

Повече...

Галерия „Орловска 10“ показва късо кино за инакомислещи

„Бунт: късо кино за инакомислещи“ е мотото на поредица от събития в София и страната, чийто организатор е онлайн платформата „Кинематограф“.

Повече...

Йоана Буковска-Давидова: „Зрителите могат да очакват неочакваното“

Фатален инцидент ще преобърне съдбите на героите в един от най-щастливите мигове на големия финал на трети сезон на „Откраднат живот“ тази вечер, от 20.00 ч. по NOVA, в който участва и габровската звезда Йоанна Буковска-Давиова.

Повече...

Единственото автокино в България „тръгва” на турне

Две от най-добрите и нашумели български продукции – „Воевода” и „Докато Ая спеше” ще гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино до края на месец май. Градовете, в които ще има прожекции са 10.

Повече...

Пищна сватба обединява каста на „Откраднат живот“ за дългоочаквания финал  

Романтична обстановка, цветя и емоционални моменти успя да улови камерата на "Събуди се" по време на снимките на дългоочакваната сватба в „Откраднат живот: Възмездието“ и един от последните снимачни дни на трети сезон на най-успешния български медицински сериал.

Повече...

Устата става дуетна половинка на Михаела Маринова в „Като две капки вода“

Башар Рахал тръгва по стъпките на Vanilla Ice, а Миро излиза с хитово парче на Ед Шийрън – понеделник вечер, от 20.00 ч. по NOVA 

Повече...

Интернет платформата Култура ON-AIR пусна филм на BBC, забранен за излъчване у нас

„40 минути” е заснет в Габрово през 1983 г. и е съхранен в архива на ДХС

Повече...

Френският режисьор Пиер дьо ла Тор, който поставя „Теофано“ на Радко Радков:

ЕЛЕНА КОЛЕВА, НЕЗАВИСИМ КРАЕВЕД Детството на бъдещия голям творец преминава в Габрово. Радко Радков започва да пише стихове на 7-годишна възраст.

Повече...

„Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран

Постановка: Мариус КуркинскиПревод: Александра ЛивенС участието на: Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Веселин АнчевПродуцент: Кирил Кирилов

Повече...

„Щастливо Габрово“ стана най-гледаният туристически клип за Габрово

Клипът „Щастливо Габрово“ стана най-гледаният туристически клип за Габрово само месец след онлайн премиерата си на 14 ноември 2014 г. До момента клипът има 10 422 гледания онлайн в YouTube. може да откриете клипа в YouTube под името “

Повече...

Ники Илиев: „Харесвам филми, които могат да ме разсмеят и разплачат”

Пълна зала, смях и вълнения по време на прожекцията, бурни аплодисменти в края и истинска еуфория в публиката от появата на живо на режисьора и актьор Ники Илиев и актьора Стефан А. Щерев. Такава беше картината в зала „Възраждане“ по време

Повече...

Кириякос Тофаридис представя довечера “Блок №12”, филмът се бори за приза на Смешен филм фест 2014

Възпитаникът на НАТФИЗ Кириякос Тофаридис спечели Специалната награда на журито на Филмовите дни в Кипър с първия си филм “Блок № 12”, лентата беше номинирана и за европейски “Оскар”

Повече...