Галерия „Орловска 10“ показва късо кино за инакомислещи

Galeriyata-na-ul.--Orlovska-
Галерията на ул. "Орловска"
„Бунт: късо кино за инакомислещи“ е мотото на поредица от събития в София и страната, чийто организатор е онлайн платформата „Кинематограф“.

 Програмата ще бъде представена и в Габрово на 9 март 2023 г. от 18:00 часа в малката галерия на ул. „Орловска“ № 10.

Премиерният филм ще бъде „Глад“ (2021) на режисьора и сценарист Петър Крумов, който ще е специален гост в предвидената дискусия с публиката. Филмът разказва за средновековния и сюрреалистичен свят на едно забравено от бога „царство“, в което върлува вездесъщ глад. Местният деспот е отегчен и не допуска чуждо мнение, а който не играе по неговите правила, остава гладен. Там се появява странен младеж с необикновена черупка, за която твърди, че пресъздава звука на морето. Но дали това ще успее да му спечели благоразположението на тирана?

В инициативата „Бунт“ са включени заглавия от България, Иран, Израел, Великобритания, Канада и Финландия. Това са неспокойни филми с доста провокация, агресия, недоволство, но също така – мечти и много философия. Те показват, че колкото и безнадеждно установено да е едно статукво, винаги ще има хора, които се бунтуват и придвижват обществото напред.

glad

Кадър от филма "Глад"

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Кино и ТВ

Към началото

Следвай ни