Единственото автокино в България „тръгва” на турне

Препоръчана! <p>Две от най-добрите и нашумели български продукции – „Воевода” и
avtokino-7620.jpg

Две от най-добрите и нашумели български продукции – „Воевода” и „Докато Ая спеше” ще гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино до края на месец май. Градовете, в които ще има прожекции са 10.

Две от най-добрите и нашумели български продукции – „Воевода” и „Докато Ая спеше” ще гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино до края на месец май. Градовете, в които ще има прожекции са 10.

Автокиното отваря врати на 19 май във Варна. Всеки следващ ден, прожекциите ще са в различен град - Добрич (20-ти Май), Русе (21-ви Май), Велико Търново (22-ри Май), Плевен (23-ти Май), София (24-ти Май), Пловдив (25-ти Май), Стара Загора (26-ти Май), Сливен (27-ми Май) и Бургас (28-ми Май).
Всеки месец на една и съща дата в тези градове ще се излъчват по две до три прожекции. Киновечерите ще представят актуални български и чужди продукции.
Автокиното се състои се от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.
Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.
Билетите се купуват предварително на www.avtokino.bg или в деня на прожекцията. Местата са ограничени до 50-60 автомобила.

За филмите:

„Воевода” разказва за живота на Румяна (Румена) войвода и за нелекото минало на дръзналите да се опълчат срещу властта на султана в Османската империя българи. Филмът е вдъхновен от разказ на Николай Хайтов, а в образа на вдъхновяващата героиня са въплътени историите на други жени - воеводи от епохата на Възраждането. Зорница София проследява факти от биографиите на Сирма, Каймак Стойна, Рада и други главатари на чети чрез образа на Румяна в своя филм.

„Докато Ая спеше”  е вторият пълнометражен филм на режисьора и сценарист Цветодар Марков, познат и от „HDSP: Лов на дребни хищници”. "Докато Ая спеше" започва с изпълнението на Асен (Стефан Денолюбов) в театралната постановка по Шекспир „Ричард III”, където той играе главната роля вече пет години. На всяко представление актьорът взима седемгодишната си дъщеря Ая, която докато спи в апаратната, в театъра се разиграва истинска шекспирова драма между доброто и злото.

Графикът и местата на прожекциите може да видите тук.
Билетите са на цени 7 лв. за деца до 14 г. и 8 лв. за възрастен.
Вход свободен за хора в неравностойно положение

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни