Злато за Мартин Маринов от ДЛОШ по колоездене на писта

Martin-Marinol-vzel-zlato-pri-yunoshite
Мартин Маринол взел злато при юношите

Великолепно представяне на Мартин Маринов на Държавния личен и отборен шампионат по колоездене на писта за юноши старша възраст и мъже-елит!

Талантът на КК „Янтра-Исполин“ се завърна с две отличия от първенството, проведено в зала „Колодрума“ в Пловдив. Там се срещнаха най-добрите състезатели в България, които имаха възможност да демонстрират уменията си на пистата, която през ноември ще приеме Европейското първенство в тази разновидност на колоезденето.

Възпитаникът на треньорите Светослав Чанлиев и Даниел Петров се състезава при юношите старша възраст и беше безапелационен в най-тежката дисциплина - издръжливост по точки, в която състезателите трябваше да направят 100 обиколки. Мартин грабна златото с огромна преднина и успя да затвори с цели два тура преследвачите си. Към златото от дисциплината габровският колоездач прибави и бронз от комплексното класиране по точки или т.н. омниум – още едно доказателство за безспорния му талант и добра отплата за положения сериозен труд в тренировките. При това куриозното е, че Мартин завоюва две отличия от шампионата без да има възможност да се подготвя на писта в Габрово. А какво ли би направил, ако имаше такава?

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни