Двама габровци - вицешампиони по колоездене

Водеща! Ot-lyavo-nadyasno--Denis-Dyankov,-Iordan-andreev,-Ventsislav-Venkov
От ляво надясно: Денис Дянков, Йордан Андреев, Венцислав Венков
На провелия се през миналата седмица Държавен Шампионат по Шосейно колоездене за юноши и девойки старша възраст, мъже U23 и мъже елит, както и за жени елит, участие взеха петима състезатели родом от Габрово.

    При най-младите, Габриел Тотев, част от местния колоездачен клуб „Янтра-Исполин“, се представи отлично в дисциплината Индивидуално бягане по часовник с дължина 19 км, заемайки шестата позиция. В Общия старт дълъг 87 км остана на крачка от топ 10, минавайки финалната линия 12-ти. Виктор Енев от отбора на КООП спечели титлата в часовника, а Веселин Георгиев от отбора на КК „Черноморец Бургас“ стана шампион в Общия старт.
    При мъжете до 23 г., участие взе друг представител на Янтра-Исполин, Мартин Маринов. Мартин, който вече втора година се състезава и подготвя в Мартиг, Франция при известния български състезател от близкото минало и сега треньор Христо Зайков, остана на крачка от призовите места, заемайки четвъртата позиция, както в 38 км Индивидуално бягане по часовник, така и в 115 км дългия Общ старт. Един от тримата пред него в Общия старт бе друг израснал в Габрово състезател, Преслав Балабанов, който също от няколко години се състезава в чужбина, от тази година в Белгия, а преди това и в Италия. Преслав успя да достигне до второто място, оставайки единствено зад шампиона и от двете дисциплини Йордан Петров, от отбора на „Хемус 1896“ Троян.
    В категорията Мъже Елит, габровските представители бяха братята Денис и Николай Дянкови. Двамата до началото на тази година водеха състезателната си подготовка в Германия, вземайки участие в много немски и белгийски надпревари, но от тази година поеха в различни посоки. Николай стана съотборник на Мартин Маринов във Франция, а Денис се завърна в България, в клуба на „Хемус 1896” Троян. 
    Състезанието не се разви точно по план за по-младия от двамата братя Николай, но въпреки това успя да заеме  място в топ 10 в Общия старт. 

Денис успя да влезе в ранното заминаване, което в крайна сметка остана пред основната група и в последните решаващи метри преди финалната линия успя да надвие съотборника на Николай, Венцислав Венков, за да стане вицешампион на България. Пред него на едва девет секунди шампионската титла взе Йордан Андреев от мароканския отбор Sidi Ali-Unlock. Андреев съответно измина трасето с време 2:36:21 и средна скорост от 44,36 км/ч.
    Следващото голямо събитие в българския състезателен календар, както за местните състезатели, така и за всички останали българи е Обиколката на България, която ще се проведе между 26-31 август и на втория си ден ще премине и през Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни