Титла за Моника Михова от ДЛОШ по колоездене

Водеща! Monika-izprevari-vtorata-s-11-sekundi
Моника изпревари втората с 11 секунди
Габровката бе над всички в личния шампионат по колоездене при младшата възраст

    Талантът на КК „Янтра – Исполин“ Моника Михова стана шампион на Държавния личен и отборен шампионат по колоездене на шосе при момичетата младша възраст. Първенството в дисциплините индивидуално по часовник и общ старт се проведе в село Трънково, община Несебър.
    В състезанието при момичетата младша възраст за отличията спориха 10 колоездачки.

Възпитаничката на треньора Мартин Гарчев беше най-бърза в индивидуалната надпревара по часовник и измина предвидените 3 километра за 5:47:143 минути, като изпревари с 11 секунди втората – Янина Драганова от КК „Верея“. В 18-километровия общ старт битката за златото също беше между двете момичета. Моника надделя в края и пресече първа финалната линия с време 28:30 минути. Драганова изостана с 20 секунди, а третото място зае Владимира Иванова от „Омега тийм“, която завърши на минута и 46 секунди след победителката.
    Още едно призово класиране на габровския клуб донесе Стефания Татарова. Тя се пребори за третото място в общия старт при девойките младша възраст. Времето, за което измина предвидените 25 километра, беше 46:34 минути. В 5-километровата надпревара индивидуално по часовник Стефания остана на 2 секунди от бронза и зае 4-та позиция.
    В първенството взеха участие и още няколко състезатели на КК „Янтра – Исполин“. При момчетата младша възраст Никола Мартинов се класира на 5-то място индивидуално по часовник, на същата позиция завърши и в общия старт, в който участваха 27 състезатели. Калоян Андреев е 8-ми на часовника и 6-ти в общия старт.
    При момчетата старша възраст Григор Спасов и Стефан Стефанов се бориха в конкуренцията на още 38 състезатели, но не успяха да намерят място сред първите 10.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни