40 участници в състезанието с велосипеди, поискаха байк парк

Водеща! Bike_2022.jpg
Bike_2022.jpg
На първо място се класира Виктор Кръстев

40 участници се включиха в състезанието по приложно колоездене, което се проведе на затворено трасе по улица „Аврам Гачев“. В Деня на независимостта на България и европейски Ден без автомобили деца и възрастни премериха сили по майсторско управление на велосипед.

Ентусиастите трябваше да преодолеят следните препятствия: преминаване през ограничителна рамка, колоездене на зигзаг между конуси, пренасяне на бутилка с вода от точка А до точка Б в движение, преминаване през люлееща дъска, дървен улей, елементи за пазене на равновесие и за неравен терен, обиколка на 360 градуса.

Съдийска комисия в състав Даниел Петров от колоездачен клуб „Янтра – Исполин“ и Николай Пенов, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Габрово, оцени състезателите за бързина и за прецизност.

С време от 43,71 сек и 5 наказателни точки на първо място се класира Виктор Кръстев. Второто място зае Денис Иванов с постижение от 45,55 сек и 5 наказателни точки, а трети се нареди Преслав Митев с резултат от 48,54 сек и 5 наказателни точки.

Класираните в челната десетка бяха наградени лично от кмета на община Габрово Таня Христова. Подаръци получиха и невръстните участници, сред които най-малкият – Никола Косев на 4,5 годинки. Бяха раздадени каски, ръкавици, бутилки за вода, раници, минитонколони и външни батерии за телефон. Всички получиха тениски от кампанията „Нестле – за живей активно“.

Състезанието премина в оспорвана надпревара и силни емоции. Не липсваха моменти на напрежение, технически гафове и комични ситуации. Събитието завърши с общ възглас и призив за това и Габрово да има свой велосипеден парк („байк парк“)!

Проявата е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото