Започна лятната стажантска програма в „Идеал Стандарт – Видима“ АД

Топ новина! stajantska-programa-2022-10-07-2022.jpg
Започна лятната стажантска програма в „Идеал Стандарт – Видима“ АД
В нея се включиха 26 младежи от университетите в страната

Както всяко лято, така и тази година за пореден път севлиевската компания „Идеал Стандарт – Видима“ отвори вратите си за студенти от техническите ВУЗ-ве в страната за летен стаж в компанията. Те бяха посрещнати от ръководителя на програмата Светла Георгиева, която ги приветства с „Добре дошли“. „С талант, амбиция и желание - успехът е на едно лято разстояние – бяха нейните първи думи към младите хора. - Тази година интересът на студентите от техническите университети в страната към нашата програма е голям. Най-много стажанти – 8, ще бъдат в най-бързоразвиващата се структура на нашата организация, а именно Центъра за споделени услуги. А първите, които започнаха своя стаж, са трима студенти в екипа на Централен маркетинг“, уточни Светла Георгиева.
От своя страна директорът „Човешки ресурси – Източна Европа“ Милена Богданова сподели със студентите по време на откриването на тазгодишното издание на програмата, че „стажантска програма е с многогодишна традиция и е изключително силна. Тя е своеобразен трамплин за професионална реализация, като ежегодно около 20% от стажантите остават на работа при нас в различни професионални направления“. Милена Богданова призова младежите да споделят какво ги е насочило към компанията и какви са мотивите им да се потопят в работната атмосфера на „Идеал Стандарт – Видима“.
В резултат на нейната провокация последваха много и различни отговори като: „Да придобия опит“; „Да изкарам пари през лятото“; „Да приложа знанията, които сме получили от университета“; „Да се запозная с нови хора“; „Да науча нови неща“ и др.
В резултат на чутите от младите хора думи Милена Богданова заяви пред стажантите, че „Най-ценното на този стаж е възможността да трупате опит в реална работна среда. Така всеки един от вас ще може да разбере дали се чувства щастлив и удовлетворен от факта, че прилага на практика това, което знае и може. Защото само когато работите това, което ви харесва, трудът ви ще е песен, няма да ви тежи и няма да пестите усилия да преодолявате трудности, да научавате повече, да работите повече. А когато човек полага повече усилия, е по-успешен, тъй като неговият пряк ръководител го припознава като човек с потенциал за развитие. Можете тази година да пробвате работа в един отдел, следващата година в друг, за да изберете попрището, в което ще се чувствате удовлетворени, за да се развиване в него.“
В заключение тя пожела успех на младежите и ги посъветва: „Питайте много, работете много, опитът и знанията, които ще придобиете ще са за вас и само за вас. Когато човек е успешен, за него няма бариери. Съществуват само тези, които само той си поставя“ – заяви в заключение Милена Богданова.
„Много се радвам да видя толкова млади и весели хора“, бяха първите думи към младежите на директорът на Центъра за споделени услуги Айлин Чаушева. Тя поздрави студентите и сподели с тях, че също е започнала да се труди в компанията като стажант, а днес вече ръководи Центъра.
„Имате уникалния шанс да работите със световноутвърдени стандарти и програми. Градете своето бъдеще още сега, то е във вашите ръце – заяви още пред младите хора тя. - Освен да питате и да се учите, предлагайте идеи. Ние сме компания, която е отворена към новото, към младите хора, които работят при нас, те носят новата идея, новата енергия. Желая ви успех, а пътят ви да е само напред и нагоре.
По време на своята лятна стажантска програма студентите ще работят в различните отдели на „Идеал Стандарт-Видима“ АД - в Центъра за споделени услуги, в Дистрибуционния център, в „Митническо обслужване“, „Маркетинг“, „Поддръжка“, „Механичен“, „Енергетичен“, „Управление на проекти“, „Човешки ресурси“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни