Ярослав Дончев: „За „Идеал Стандарт – Видима“ 2022 г. е много специална“

Топ новина! Yaroslav-Donchev
Ярослав Дончев
„За „Идеал Стандарт-Видим“ 2022 година е много специална"– заяви изп. директор на севлиевската компания Ярослав Дончев.

"Тази година ще отбележим две знакови дати във фирмената история - отбеляза още той. -  Това са 70 години производство на санитарна арматура и 30 години в семейството на Ideal Standard в България. Тези две събития определят бъдещото развитие на компанията и нейното значение в региона като важен икономически фактор - най-големият инвеститор, най-големият работодател и най-големият корпоративен дарител.
Тази година е много специална за нас, поради факта, че двете важни годишнини предначертават историята на компанията. Преди 70 години в Севлиево е произведен първият смесител, а значимостта на това събитие усещаме и сега. Най-хубавото е, че днес, след толкова много предизвикателства и промени, на същото място производството продължава с още по-голям хъс за успех. Точно толкова важно е и другото събитие, което отбелязваме тази година – 30 години от създаването на джойнт венчъра между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“, първото по рода си такова събитие в България - прецедент за родната ни икономика. През 1992 г. благодарение на един изключителен човек и лидер – инж. Васил Кънев, това става факт. Успешният модел, който следваме и до днес е пример, че в началото пътят може да е труден, но успехът идва при смелите!“
За този успех говори и Васил Кънев, който е един от основните двигатели за промените в компанията след 1992 г. в книгата си „Защо успя моделът на смесеното предприятие между „Американ Стандарт“ и „Идеал Стандарт-Видима“. В описаната от Васил Кънев фирмена история: „Дълъг е пътят, изминат от колектива на „Идеал Стандарт – Видима“ авторът споделя, че „Пътят е неутъпкан, много труден. Но винаги беше всеотдаен и във вярната посока“.
„Днес, ние имаме важната задача да работим заедно, за да създадем стойност за обществото, в което живеем и по-добри условия на живот за работещите в компанията и техните семейства – допълва Ярослав Дончев. - За да продължим успешния път, работим заедно с Община Севлиево и бизнес партньори в стремежа ни да поддържаме стабилен бизнес климат в града и да направим Севлиево привлекателно място за работа в Централна България. Приоритетите на фирмата в сфери като здравеопазване, образование, изкуство, култура и спорт продължават да са ключови. А заедно с архитекти, дизайнери, и университети оформяме бъдещето на индустрията, в която сме избрали да създаваме. Да правим устойчив бизнес, да се развиваме в крак с времето и в унисон с хората и обществото - това е силата на „Идеал Стандарт-Видима“. Ние сме компанията, която промени начина, по който хората виждат своята баня, гордеем се с това и ще продължим да го правим.
Затова ви каня заедно да отбележим тези значими събития тази година и с това да покажем благодарност и признателност на хората, които са зад тях и да дадем нашата заявка за бъдещето.
Честити годишнини!“
Годишнините ще преминат под надслов „Създаваме заедно“ с поредица от инициативи. На 16 април вече се състоя лекоатлетически крос в парк „Казармите“ в Севлиево, организирахме Дни на отворените врати за ученици на 29 април и 4 май, от 15 април до 31 май децата от региона могат да се включат в конкурс по изобразително изкуство „Всяка капка вода е живот“. Предстоят и други активности, с които ще запознаваме всички работещи в компания и обществеността.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото