Ярослав Дончев с приз "Буров" за индустриално управление

Топ новина! Yaroslav-Donchеv-s-priz--Burovv-za-industrialno-upravlеniе
Jaroslav-Donshev-priz-02-02-20.jpg
Изпълнителният директор на „Идеал Стандарт-Видима“ АД в Севлиево Ярослав Дончев е носител на престижното отличие „Буров“ за 2019 г. за индустриално управление.

„Наградата „Буров“ е един ден в годината, но честният български бизнес се доказва всеки ден“, каза Радосвет Радев, при връчването на наградата на Ярослав Дончев.

Освен Ярослав Дончев, тазгодишните носители на приза „Буров“ са Фикрет Индже, председател на НС на „Алкомет“ АД – в индустриалната област и в областта на финансовото дело - Димитър Шумаров, изпълнителният директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка.

С приза на името на Атанас Буров ежегодно се удостояват най-добрите мениджъри във финансовата и в индустриалната сфери. Отличията на фондацията се присъждат след анкета сред настоятелите ?, в която влизат лицата, ръководещи най-големите компании в страната. Те се дават на онези мениджъри на компании, които през три поредни години са показали високи обеми на продажбите, големи печалби и са платили забележителни по размер данъци. Освен тези критерии се вземат предвид и приносът на управляваните от кандидатите компании за развитието на човешкия капитал, както и авторитетът и влиянието им в бизнес средите и в обществото. По този начин организацията, носеща името на именития български банкер, индустриалец и финансист, изразява признанието си към хората, постигнали забележителни постижения в областта на българската икономика през годината. Номинациите за наградите се гласуват от 78-те настоятели на едноименната фондация, създадена през 1992 г. Нейната мисия е да съхрани и предаде на поколенията философията на видния бъргарин за изграждането на демократична държава със силна икономика и модерна финансова система. Българският финансист, дипломат и политик Атанас Буров е роден преди 145 години на 30 януари в Горна Оряховица.

Ярослав Дончев е роден и отраснал в Севлиево. Своето висше техническо образование и магистърската си степен завършва в габровския Технически университет. През 1999 г. се присъединява към финансовия екип на "Видима" АД, през 2001 г. заема длъжността Финансов директор на Идеал Стандарт–Полша, а през 2008 става Финансов директор за Източна Европа. От август 2012 г. е заместник-председател на Съвета на директорите на вече обединеното дружество „Идеал Стандарт – Видима“ АД, а от 1 май 2016 година Ярослав Дончев е избран за изпълнителен директор, председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт–Видима“ АД и за финансов директор на дружеството. През януари 2019 г. той поема позицията директор „Клъстер Източна Европа“ за „Идеал Стандарт Интернешънъл“, едновременно с поста Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт–Видима“.

С решение на севлиевския Общински съвет от 2018 г., Ярослав Дончев е удостоен с почетен знак на град Севлиево за дългогодишна благотворителна и спонсорска дейност на „Идеал Стандарт – Видима“. Едновременно с професионалното израстване за Ярослав Дончев с голям приоритет са дейностите, свързани с корпоративната социална отговорност към обществеността в Севлиево. Едно от най-големите постижения е свързано с подобряване на условията в общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христо“, развитието на образованието, изкуството и спорта в местната общност, с което компанията подобрява стандарта на живот. Ежегодно компанията подкрепя всички спортни клубове, извънкласни дейности за развитието на млади таланти. Фокус на компанията са развитието на собствена езикова школа; художествената галерия „Видима“ и детската арт школа, вокална група „UpStream Voices“. Заедно с Общината и бизнес партньорите в региона ръководството на компания се стреми да създава перспективи за развитие на Габровска област и възможности за професионална реализация на младите хора.

Ярослав Дончев е семеен, с едно дете, владее английски, руски и полски езици.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото