Васко Денчев започна с победа Българските даунхил серии за 2018-та

Vasko-Denchev-na-p-rvo-myasto-na-pochetnata-st-lbichka-v-Petrich
Васко Денчев на първо място на почетната стълбичка в Петрич

Габровският колоездач Васил Денчев стартира успешно в Българските колоездачни серии по спускане.Шампионът за 2016-та и 2017-та в категория Хардтейл спечели надпреварата в Петрич.

Габровският колоездач Васил Денчев стартира успешно в Българските колоездачни серии по спускане.Шампионът за 2016-та и 2017-та в категория Хардтейл спечели надпреварата в Петрич, която бе първи кръг от първенството за 2018-та. Състезанието беше включено и в календара на Международния колоездачен съюз (клас 2 на UCI) и се проведе на трасето за спускане „Папреница“.

Стартът беше разположен на 773 метра надморска височина до гранична застава „Ниса“ в местноста Папреница. От там идва и името на трасето, което е с обща дължина 2756 метра и преодолява внушителната денивелация от 528 метра до финала в самия град. Денчев, който от този сезон кара за отбора на „Enduro Warriors“ (София), спечели надпреварата при „твърдаците“ (колелета с твърда рамка, без задни амортисьори) с време 5:24.71 минути. С близо минута по-бавен беше втория - Николай Георгиев (Four Twenty, 6:18.21 мин), а третото място беше заето от друг габровски състезател - Стефан Николов от „Underground riders“ (6:32.51 мин).

Още двама колоездачи на „Underground riders“ се спускаха в Петрич. Данаил Минков и Мартин Силвестров участваха при юношите на възраст 15-16 години. Нищожните 2 десети разделиха Минков от място на почетната стълбичка и той завърши 4-ти с време 5:23.09 минути. Силвестров зае 9-то място (6.12.78 мин). Вторият кръг от Българските даунхил серии за 2018-та ще се проведе от 21-ви до 24-ти юни на Пампорово.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни