В Трявна обявиха конкурс „Любими герои от приказките на Андерсен“

Водеща! V-Trravna-obbaviha-konkurs--LLubimi-gеroi-ot-prikazkitе-na-Andеrsеnn
Most-3.jpg

В Трявна библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков-1871“ и общината обявиха конкурс за детска рисунка на тема „Любими герои от приказките на Андерсен“ по повод 215 години от рождението на изкусния разказвач Ханс Кристиян Андерсен, чиито приказки носят в сърцата си поколения българи.

Между любимите истории на деца и възрастни по целия свят са „Малката кибритопродавачка“, „Грозното патенце“, „Дивите лебеди“, „Принцесата и граховото зърно“, „Малката русалка“, „Новите дрехи на царя“, „Снежната царица“ и др.децата

 Ханс Кристиан Андерсен е роден на 2 април 1805-та година в Оденсе, Дания. Още като малък той си организира куклен театър, а за куклите в него сам си прави дрехите. Като дете той е четял всяка пиеса, която е успявал да намери.

 Още преди смъртта си Андерсен е световно признат. Датското правителство го обявява за национално богатство и му изплаща специална годишна пенсия. Приживе, то е планирало издигането на паметник на писателя.

 В конкурса могат да участват деца на възраст от 6 до 12 г. Форматът, както и техниката, която ще изпалзват за рисуване, са без ограничения. А всеки участник може да представи само една рисунка в срок до 27 март 2020 г. Детските творби ще се приемат в библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков-1871“.

 Рисунките ще бъдат оценявани от жури, което ще определи и победителите. Отличените от конкурсаа участници ще получат своите награди, а техните рисунки ще бъдат подредени в изложба, експонирана във фоайето на читалището.

 Резултатите от тревненския конкурс „Любими герои от приказките на Андерсен“ ще бъдат обявени на 31 март т. г., а отличените ще получат своите награди на 2 април 2020 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото