Трявна пак ще етапен град - за пети пореден път

Start-t-na-trevnenskiya-etap-sche-b-de-daden-ot-kmeta-Silviya-Kr-steva
Стартът на тревненския етап ще бъде даден от кмета Силвия Кръстева
За пети пореден път Трявна ще бъде етапен град – домакин на Международната колоездачна обиколка на България.

За пети пореден път Трявна ще бъде етапен град - домакин на Международната колоездачна обиколка на България. Състезанието е едно от най-старите и престижни такива в Европа, настоящото му издание е 69-то . Мащабното събитие е подкрепено от Община Трявна и ще се проведе на 30 август 2022 год. по маршрута Трявна - Сливен.

“Етап, който ще е на изхода на с. Райнушковци.” споделят от Българската федерация по колоездене у нас.

Официалният старт ще бъде поставен точно в 15:30 ч. от кмета на Община Трявна пред сградата на общинска администрация. Г-жа Силвия Кръстева ще пожелае успех на всички участници, които тази година са близо 150 от целия свят.

“Имаме 30 отбора от целия свят, като 5 са тези от България, а останалите 25 са от Европа и от Америка. В този полу-етап са предвидени четири премии за катерачи - в началото на етапа (на 30-тия км от старта - прохода на Републиката) и три към края - около Боров дол (преди 100 - тния км), на Бяла паланка (преди 110-тия км) и на 120-тия км след град Бяла. В полу-етап 3Б е предвиден и един спринт за активност преди Гурково (на 50-тия км).” подчертава Йоан Костов, който е помощник-секретар към БФК.

Колоездачната обиколка е включена в календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и етапът 3Б ще финишира пред сградата на Община Сливен. Професионалните състезатели се очакват да пристигнат до крайната точка около 18:30 ч. вечерта на 30 август 2022 год.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни