Традиционното колоездачно изкачване на Узана е тази събота

Топ новина! Nachaloto-na-nadprevarata-e-va-12-chasa
Началото на надпреварата е ва 12 часа
Над 80 са заявките за участие

Традиционното колоездачно шосейно изкачване на Узана за Купа "Габрово" ще се състои тази събота. Проявата е организирана от местния КК „Янтра-Исполин“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по програма „Децата и спортния клуб“ и с огромното съдействие на Община Габрово. 
Състезанието е за момичета и момчета младша и старша възраст и юноши и девойки младша и старша възраст. За юношите младша и старша възраст и девойките старша възраст трасето ще бъде с дължина от 16.7 километра. Стартът ще бъде даден малко след Хаджицонев мост при разклона в посока Узана, а финалът ще бъде при хижа Еделвайс. За момчетата, момичетата и девойките младша възраст финалът ще бъде пред училище „Тота Венкова“, а изкачването е от 7.9 километра. Главен съдия на състезанието ще бъде Веселин Михайлов.   
Заявки за участие са подали близо 80 млади колоездачи от клубовете в страната. Класирането ще бъде по възрастови групи, като първите трима от всяка възраст ще получат медали, а победителят ще вземе и купа. Специален приз е предвиден и за най-младият състезател завършил състезанието.     
Началото на надпреварата ще бъде дадено в 12 часа, а церемонията по награждаването ще се състои от 14:30 на площад Възраждане.
Във връзка с провеждането на състезанието, в събота се въвежда временна организация на движението по пътя Габрово – Стоманеци – Зелено дърво – Узана и движението ще бъде спряно за времето от 12:00 до 13:00 часа.  
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни